Subota, 22 Srpanj 2017 12:29

Iz dnevnika jedne mlade: PMS

Ocijeni sadržaj
(26 glasova)
 
 

U PMS -u sam. Znam da je to čim me zabole leđa pa mi se onda naglo i apetit popravi. U minuti mi se izminjaju po četiri raspoloženja pa se moji žale da im nije zgodno kad sam taka. Čuj njima nije zgodno, a kako je meni?! Od ranog se jutra mislim šta ću ručku, pušem, kukam pa galamim, a niko me ne šljivi ni dva posto. Znam ja da sam tada prgava, zato se i borim protiv same sebe, ali se uvik nađe neko da mi otežava, majke mi ko namjerno!

Evo jutros nam došla kuma Omoljka pa non stop kašljuca i teše, a ruku na usta ne stavlja pa sve u me štrapa. Otarem se ja rukom nako kad mi se skupi i šutim, šta ću?! Ko da ne znam da bi bilo sto nejednaki da išta kažem.

- Kašlji, nakašljala se dabogda, tužna se mislim u sebi, a ona koda zna o čemu razmišljam pa valjda da me isprovocira umiljato upita:

- Nevista imaš li ti išta protiv kašlja?

- Nemam brte ništa, samo ti kašlji do mile volje!- ja ću ti njoj još umiljatije. E da ti je vidit kako me je pogledala! Ma luda sam ja što svakome popušćam jer što ti je isan bolji to mu se gore piše. Tako ti je oduvik.

A ruku na srce, ja i ne tražim puno! Tek da me neko s vrimena na vrime, kad mi se vako skupi, čvrsto zagrli. Da me pogleda u oči ko ženu, pa da mi kaže... da mi barem kaže šta ću skuvat ručku.

Eto!

Da se barem o tome ne mislim.
 
 
Ivana Ćurić/Tomislavcity

Iz dnevnika jedne mlade

Sij 06, 2018

Iz dnevnika jedne mlade: Krsna kuma

Uvik sam tvrdila da sam na ćaću. Što po očima i…
Pro 30, 2017

Iz dnevnika jedne mlade: Novogodišnja…

Božićni su blagdani a sa svojim se susjedama…
Pro 16, 2017

Iz dnevnika jedne mlade: Svatovi

Udaje mi se rodica pa me zove u svatove. Da ti…
Pro 09, 2017

Iz dnevnika jedne mlade: Gurabije

Gurabije su bile kolači mog ditinjstva. Te…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME