Subota, 26 Kolovoz 2017 10:22

Iz dnevnika jedne mlade: Suša

Ocijeni sadržaj
(24 glasova)

 

Da je tebi znat koliki sam ja vrt ove godine posadila! Svega i svačega. Uvik računam pomalo ću, a onda se opet pridomislim pa posadim svega i priviše. Grijota mi se čini da zemlja neobrađena leži pa pobocam štono kažu "i Husi i Hasi".  Tu mi iza kuće zgodno i zalivat a zemlja dobro rodna i sve se prima ko saučešće. Lipo i gotovo. A meni se drago oko toga zabavljat jer šta god da uradim vidi se! Ta nije ko po kući. Zato uvik zovem žene da dođu pa se dive, a Bogu fala nisam ni cicija pa svakome ponešto spremim.

Ujesen pripremim dobru zimnicu i natrpam pun ladnjak povrća. Samo ove godine neću moć jer je suša sve ubila. Zalivala bi ja to da imam vodu, nako ko kuma mi u Miljackoj, nako nisam. Ta s čim ću zalivat kad ni vode nema! Suša sve zacidila.

Gledam danas ono tuge što sam posadila pa mi se umal suze ne svrnuše. Niz cili se vrt  žalost raširila baš ko petnaest do tri pa sve suvo ko poprženo.

Ma opet, Bože nam zdravlja i neka čeljadima nije ništa! Samo, isto je pametna moja kuma kad se udala u Miljacku jer tamo nikad nema suše! Imaju vode ko u priči. Nije sad da se ja nešto žalim ali eto, oću ti reć.

 

Ivana Ćurić/Tomislavcity

Foto: Ilustracija 

Iz dnevnika jedne mlade

Stu 18, 2017

Iz dnevnika jedne mlade: Gricko

Moja susjeda Mara imala je ćuku Gricka. Onog…
Stu 11, 2017

Iz dnevnika jedne mlade: Žalosna…

Ovih se dana cila naša familija okupila u kući…
Stu 04, 2017

Iz dnevnika jedne mlade: Sudnji dan

Zamirila sam se babama. I to baš sad, za…
Lis 28, 2017

Iz dnevnika jedne mlade: Kod ginekologa

 Išla sam ginekologu. Da znaš da mi je teže otić…
Lis 21, 2017

Iz dnevnika jedne mlade: Nejber

Bila sam kod Josipe. Lipa cura, pametna, radi -…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME