Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Novi singl mladog glazbenika Tonija Pavića Srce se ne zna branitiMladi pjevač i autor Toni Pavić objavio je svoj novi, treći po redu singl Srce se ne zna braniti. Tekst i aranžman ove pop-rock ljubavne pjesme napisao je Toni, a glazbu potpisuje Ines Pavić.

„Ovo je jedna vesela i pozitivna pop-rock pjesma koja je sa sobom donijela puno nove ljubavi. Spot smo radili u urnebesnoj atmosferi, uz niz ludih anegdota kao što su izvlačenje glumačke ekipe iz pola metra snijega, noćno sanjkanje po centru Livna, ali i nekoliko divnih večeri uz društvo, pjesmu i gitaru. Hvala svima koji su, unatoč zimi i velikom snijegu, izdvojili svoje vrijeme i doprinijeli snimanju ovog spota i vječno se upisali u moje srce,“ rekao je Toni.

Za pjesmu je snimljen i spot u produkciji studija Foto Marin pod redateljskom palicom Marina Mamuze koji je, zajedno s Tonijem i Zdravkom Grgićem – Grgom autor scenarija, a za audio produkciju bio je zadužen Petar Makar.

Toni Pavić svoj je glazbeni put započeo kao pjevač, klavijaturist i autor u bendu Razlika, a samostalnu karijeru započinje krajem 2015. kada objavljuje svoj prvi singl Noćas more miriše na tebe za koju je napisao glazbu i tekst. U svibnju prošle godine objavio je i drugi singl Ako treba moliti, a uskoro dovršava snimanje svog albuma prvijenca na kojem je autor gotovo svih pjesama.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 


U Tomislavgradu je danas održano 3. kolo Duvanjske trkačke lige Ante Baković Fanta. U utrci je sudjelovalo 30 trkača, a najbrži je bio Vinko Sliško koji je dionicu od 5 kilometara istrčao ispod 17 minuta. Drugo mjesto zauzeo je Emil Drmić, a treće Krešimir Parlov.

Inače, izgleda da je lijepo vrijeme, pored toga što je izmamilo rekordan broj trkača u ovoj sezoni trkačke lige, bilo inspiracija svima da ulože maksimalni trud pa je veliki broj trkača ostvario svoja najbolja vremena na ovoj dionici od 5 kilometara.

 

 

Poseban ton današnjoj utrci dale su i tri gospođe: Vesna, Josipa i Mira koje su istrčale odlične utrke što nisu krile nego su svojim vedrim osmijehom pokazale zadovoljstvo što su se ravnopravno nosile s muškim natjecateljima. Ovo je ujedno i poruka i poziv svim duvanjskim djevojkama i mladićima, ali i suprugrama i muževima da se pridruže utrci i tako još više populariziraju zdrav život i trčanje.

Sljedeća kolo Duvanjske trkačke bit će organizirano u Kologaju. Trčat će se utrke na 5 i 10 kilometara. Ne sumnjamo da će to biti posebna utrka kako zbog predivne prirode i okruženja, tako i zbog očekivano još većeg broja sudionika utrke.

 

Tomislavcity

Više fotografija pogledajte u galeriji.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Na području Hercegbosanske županije, točnije u Tomislavgradu, nedavno je registrirana udruga, tj. nevladina organizacija - Edukacijsko savjetodavni centar Magis.

Centar su osnovale, i u njemu će djelovati, Silvija Jurčević (psihologinja), Anita Krišto (edukacijska rehabilitatorica), Kristina Mladina (logopedinja) i Božana Delać (pedagoginja).

Educijsko savjetodavni centar „Magis“ osnovan je s ciljem unaprjeđenja mentalnog zdravlja, pružanja psihosocijalne podrške, unaprjeđenja i poboljšanja perinatalne, natalne i postnatalne skrbi, brige za ljudsko zdravlje, te osiguravanja edukacija za djecu, mlade i odrasle.

Naše ciljeve nastojat ćemo ostvariti putem preventivnog rada, organiziranjem predavanja, edukacija i radionica, provođenjem kvalitetnih projekata u zajednici, informiranjem javnosti putem medija te izravnim radom s klijentima koji uključuje dijagnostiku, terapijski rad i savjetovanje.

Vrijednost jedne ovakve udruge na području našeg grada prepoznala je i Općina Tomislavgrad, stoga zahvaljujemo općinskom načelniku Ivanu Vukadinu i predsjedniku Općinskog vijeća Luki Krstanoviću na podršci i pomoći, te gospodinu Iliji Bagariću Lili koji nam je ustupio klupske prostorije HNK Tomislava na korištenje.

Prvi projekt centra „Magis“ je tečaj za trudnice koji će se održati u prostorijama Doma zdravlja Tomislavgrad, a vode ga educirani stručnjaci – ginekolog, primalja, pedijatar i psiholog.

Tečaj će trajati 6 tjedana (svaki tjedan jedan susret), a počinje 3. 5. 2018. (četvrtak), u 18 sati.

Pozivamo sve trudnice (kao i one koje to planiraju postati), te buduće očeve, da nam se pridruže i uz stručnu pomoć se pripreme za porod i roditeljstvo. Svoje prijave šaljite nam na našu facebook stranicu, broj tel. 063 473 994 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Tečaj za trudnice u potpunosti financira općinski načelnik.

 

Magis/Tomislavcity

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Zbog radova na elektro-energetskim objektima, električne energije neće biti u petak, 27. travnja u vremenu od 9 do 13 sati na području: Blažuja, Eminovog Sela, Buhova, Mokronoga, Luka, Kuka, Sarajlija, Letke, Vedašića i Oplećana.

Iz istoga razloga, bez opskrbe električnom energijom od 12 do 13 sati bit će potrošači na području Šujice, Galečića, Poktule, Gluščevina, Bogadašića i Stržanja.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Kada je u utorak u 14.10 sati policajac zaustavio crni BMW zbog prebrze vožnje u Allacher Straße u Muenchenu, nije ni slutio da se tu krije jedna vrlo zanimljiva priča.

Vozač (31) je naime umjesto dopuštenih 50 km/h vozio 64 km/h na lokaciji gdje se nadzire kontrola brzine, pišu njemački mediji.

Kazna za takav prometni prekršajn po njemačkim zakonima je 15 eura. Kada je policija zatražila vozačku i prometnu dozvolu, ispostavilo se da vozač nema valjane identifikacijske isprave niti vozačku dozvolu.

Vozač bosanskohercegovačkog porijekla vozio je automobil svoje supruge, koja mu je trebala donijeti dokumente. Kada je preko mobitela sa suprugom najednom počeo pričati na hrvatskom jeziku, jedan od nazočnih policijskih službenika, koji je slučajno poznavao naš jezik, naćulio je uši i imao je što za čuti. Vozač je naime svojoj supruzi objašnjavao da mu donese osobne isprave jednoga prijatelja kojemu jako sliči.

Njegova prijevara tu je razotkrivena, a kasnije je priznao da uopće nema vozačku dozvolu koja je valjana u Njemačkoj.

Domišljatog vozača, koji nije uspio prevariti policiju, čeka kazneni postupak zbog vožnje bez vozačke dozvole, prekršajni postupak zbog davanja lažnih osobnih podataka, istraga zbog istekle prometne dozvole i kazna za prebrzu vožnju. Njegovu suprugu također očekuje kazneni postupak jer je automobil dala na korištenje suprugu iako je znala da nema vozačku dozvolu.

 

fenix-magazin.de

 

Četvrtak, 26 Travanj 2018 10:50

Video: Ramsko jezero - raj za ribolovce!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Ljepota Ramskog jezera ovih dana dolazi sve više do izražaja.

Toplo vrijeme izmamilo je biljke i stabla na cvjetanje u njihovoj punoj raskoši. I ribe koje obitavaju u našem jezeru, ovih dana dodatno uljepšavaju Ramsko jezero, piše rama-prozor.info.

Na tisuće šarana i karasa plešu svoj ljubavni ples u plićacima Ramskoga jezera. Toplo vrijeme i zagrijavanje vode dodatno su ih izmamili da ove godine mrijest „obave“ na vrijeme. Da završe svoj ciklus koji ima omogućava opstanak vrste. Ostale vrste, oku nevidljive, uz same obale, to rade u dubljim vodama.

 

 

 

Običnom prolazniku ovo izgleda kao nestvaran prizor. Riba u izobilju uz samu obalu. Čini se da je rukom možete uhvatiti.

Kako reče jedan prolaznik – „ribe kao pljeve“, tako to izgleda.

Lijepo je znati da je ovo jezero tako bogato ribom. Dobro je to radi samog turističkog razvoja ramskoga kraja. Za nadati se da će ovdje svoju ribičku sreću nekada okušati i svjetska krema ribolovnog svijeta. Ako budemo znali iskoristiti ponuđeno.

Očuvajmo ovu dolinu lijepom, čarobnom, zanosnom, u svoj njenoj raskoši.

 

rama-prozor.info

 

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

ŽKK Tomislav i drugu godinu za redom prvak je lige HB u uzrastu predkadetkinja.

- Cijelo prvenstvo smo odigrali bez poraza i tako se plasirali i na državno prvenstvo koje se igra od 20. svibnja – navode u ŽKK Tomislav.

Prvakinjama je medalje uručio tajnik Košarkaškoga saveza Herceg Bosne Vinko Batinić, a pehar za Tomislav primila je kapetanica Petra Smiljanić.

U kadetkome i juniorskome uzrastu Tomislav je izborio odlična druga mjesta iako u tim kategorijama nastupa s igračicama mlađim po nekoliko godina.

U tom uzrastu ekipa ŽKK Livna branila je naslov, a naše cure su pokušale slomiti otpor kadetkinja. No bez dvije najvažnije igračice (ozljede) to ipak nije bilo moguće.

Za vikend je Tomislav odigrao zadnje kolo protiv ekipe Livna i upisao dva poraza.

- Utakmice nisu bile jako velikoga značaja jer i pobjedom i porazom ostajemo drugi u ta dva uzrasta, no cure su igrale kao da prvenstvo o tome ovisi, dale su sve od sebe i borile se

do kraja te još jednom pokazale da smo ekipa za velike utakmice, navode u ŽKK Tomislav.

Našim zlatnim curama čestitke na još jednome naslovu i želimo im puno sreće na državnome prvenstvu!

 

Tomislavcity/ŽKK Tomislav

Foto: ŽKK Tomislav

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Diplome Sveučilišta u Mostaru (SUM) jedine su od bosanskohercegovačkih visokoobrazovnih institucija koje se mogu nostrificirati u Republici Hrvatskoj i Europi.

Rezultat je to provedene reakreditacije sastavnica i studijskih programa Sveučilišta u Mostaru, a koju je provela Agencija za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske.
Postupak je proveden na zahtjev Sveučilišta u Mostaru. Iz Agencije ističu kako je SUM prošao međunarodnu reakreditaciju koju je provela hrvatska Agencija, a koja je punopravna članica svih relevantnih europskih udruženja agencija za vanjsko osiguravanje kvalitete.

„Reakreditacija, čiji je cilj ne samo dobiti uvid u stanje nego i dugoročno potaknuti djelovanje na temelju konkretnih preporuka stručnih povjerenstava, zasigurno će doprinijeti privlačenju studenata iz drugih država na Sveučilište u Mostaru“, stav je ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje prof. dr. sc. Jasmine Havranek.

Iz vodstva Sveučilišta u Mostaru ističu kako to znači da se diplome stečene na SUM-u mogu nostrificirati kako u Hrvatskoj tako i u Europi.

„Nismo sretni što ostali univerziteti u BiH nisu proveli međunarodni postupak akreditacije, ali u tom procesu im želimo pomoći budući je SUM taj postupak uspješno završio“, navode iz uprave Sveučilišta u Mostaru.

Ključni razlog neprovođenja međunarodne akreditacije na javnim univerzitetima u Bosni i Hercegovini je neusvajanje ključnih dokumenata od strane Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvalitete BiH što je dovelo u pitanje nostrificiranje diploma brojnih univerziteta u BiH, osim onih stečenih na Sveučilištu u Mostaru.

 

slobodnadalmacija.hr

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

U Osnovnoj školi "Fra Lovro Karaula" u Livnu jučer je završena prva državna Vjeronaučna olimpijada s temom"Kršćani na putu dijaloga". Organizator ovoga natjecanja, koje se održalo na više razina: školskoj, županijskoj, međužupanijskoj i konačno danas na državnoj, bio je Katehetski ured Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Od ukupno 94 ekipe najuspješnijih 18 imalo je pravo sudjelovati na završnom okršaju znanja iz vjeronauka, a svoje mjesto među njima odvažno su izborile i učenice Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Tomislavgrada. Naime, Nikolina Džankić, Leona Križanac, Lara Ivančić i Martina Šteko sa svojom mentoricom, vjeroučiteljicom Majom Mioč potvrdile su svoje mjesto među najboljim ekipama u poznavanju vjeronauka na državnoj razini.

- Osvojile smo osmo mjesto u ukupnome poretku što je zbilja odlično budući da moje cure, pored zahtjevnih priprema za olimpijadu, ni trenutak nisu zapustile nastavu iz ostalih predmeta. Riječ je o učenicama osmoga i devetoga razreda osnovne škole koje su još jučer radile ispite znanja iz drugih predmeta u svojoj školi, a pri tom su dale sve od sebe da svoj grad i svoju školu ovdje u Livnu predstave u najboljem svjetlu. Iskreno sam ponosna na njih - kazala je za Tomislavcity njihova vjeroučiteljica Maja.

Svakako treba naglasiti da je najbolje znanje pokazala ekipa iz Bugojna, drugo mjesto osvojili su mladi iz Čitluka dok su trećeplasirani Sovići - Grude.

Našim curama iskrene čestitke na sudjelovanju, što je uspjeh sam po sebi, a treba primjetiti kako ni rezultat koji su ostvarile uopće nije zanemariv.

 

Ivana Ćurić/Tomislavcity

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, 25. travnja održano je 5. natjecanje u modeliranju mostova. Natjecali su se učenici 4. razreda srednjih škola.

Učenici su za modeliranje na raspolaganju imali 120 minuta, a radili su uz pomoć mentora – studenata Građevinskoga fakulteta.

Svi su uspješno završili izgradnju modela mosta, a za nijansu su bili bolji učenici Gimnazije fra Dominika Mandića iz Širokoga Brijega.

Kako je proteklo ovo natjecanje, pogledajte u video prilogu.

 

Tomislavcity/Sveučilište u Mostaru

Stranica 1 od 672

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME