Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

 

Duvnjak Ante Malić iz Kongore ovih dana objavio je svoj glazbeni prvijenac pod nazivom Bezobrazna. Pjesma je nastala u suradnji s newcomer reperom Aleksandrom, a videospot je objavljen prije četiri dana i u kratko vrijeme na Youtubeu pregledan oko 50 tisuća puta što znači da ovaj mladić već sada ima svoju publiku.

Inače, Ante živi u Münchenu, a glazbom se počeo baviti prije pet godina.

- Dobio sam prošle godine nagradu za najboljega newcomer DJ-a na Balkanu. Izbacio sam pjesmu kao pjevač i želim tako nastaviti. Spot za prvu pjesmu snimio sam u Parizu, a pjesmu u Beču. Aleksandar COA mi se javio da snimamo nešto zajedno i zapravo je tako nastala ova pjesma.

Daljnji planovi

- Uskoro mi izlazi nova pjesma pod nazivom Bonnie i Clyde na IDJVideos kanalu. Radio sam je u suradnji za DJ Djurom koji već pjesme ima s poznatima na balkanskoj sceni kao što su: MC Stojan, Sha, Jana, Goga Sekulić i Olja Bajrami. Moj je san i cilj da ove godine objavim još tri ili četiri pjesme. Dogovorena je već suradnja s poznatima tako da vas očekuju samo hitovi – optimistično najvljuje Ante.

O kritikama na njegovu glazbu

- Nastupam u cijeloj Europi i imam podršku od puno ljudi s glazbene estrade. Ima i hejtera koji me mrze, ali oni me ne zanimaju jer sretan sam što mogu živjeti svoj san, govori nam Ante koji ovih dana nakratko boravi u duvanjskome kraju.

Želimo mu puno sreće i uspjeha u daljnjemu radu.

 

Tomislavcity

 

 

 

 

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

 

Sud BiH je danas, nakon više od dvije godine suđenja, izrekao oslobađajuću presudu Zdenku Andabaku, optuženom za ratni zločin počinjen 1993. godine u livanjskom selu Grborezi.

Sudsko vijeće Suda BiH kojm je predsjedavala sutkinja Željka Marenić izreklo je danas oslobađajuću presudu po svim tačkama optužnice Zdenku Andabaku, koji se optužnicom teretio za ratni zločin počinjen 1993. godine u livanjskom selu Grborezi, kada su ubijene dvije osobe, a jedna ranjena.

- Uvijek sam vjerovao u pravosudni sistem BiH i želim da se zahvalim svim svojim sugrađanima Bošnjacima koji su mi čitavo vrijeme davali podršku, kazao je Andabak nakon presude.

Andabak je oslobođen da je rukovodio akcijom u selu Grborezi 21. srpnja 1993. godine, kada su pripadnici Druge lakojurišne bojne Vojne policije Hrvatskog vijeća obrane (HVO-a) jednu osobu ubili, a drugu ranili.

Andabak je oslobođen i za fizičko maltretiranje jedne osobe.

 

livno-online.com

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

 

Jučer je u Mostaru održan poslovni skup hercegovačkih gospodarstvenika koji je analitička bonitetna kuća Bisnode BH organizirala u sklopu kampanje kreiranja pozitivnog poslovnog okruženja. Ovo je bila prilika da kroz predstavljanje stanja u gospodarstvu Hercegovine pokažu ciljeve kampanje i aktivnosti Bisnodea: aktualizaciju značaja upravljanja kvalitetnim poslovnim informacijama koje pokreću profitabilnost gospodarstva te aktivnosti za unaprjeđivanje poslovne saradnje.

 

Bisnode je prema analizi stanja u privredi BiH odabrao 6 regija u kojima planira pokazati sliku privrede tog područja. Detaljnija analiza pomoći će kod isticanja prednosti i detektovanju eventualnih problema i pronalaženju njihovih rješenja s ciljem kreiranja pozitivnog poslovnog okruženja, u kojem će bh. kompanije kvalitetno rasti i razvijati se«, izjavila je Špela Redjko, direktorica Bisnode BH:

»Ovim aktivnostima želimo pokazati uspjehe bh. privrednika, otkriti prostor za nova ulaganja i napredovanja te pokazati privrednicima, ali i institucijama koja podržavaju razvoj lokalne privrede, mogućnost donošenja kvalitetnih odluka vladanjem adekvatnim informacijama.«, dodala je direktorica Redjko. »Želja nam je biti jedan od učesnika procesa koji će osnažiti i unijeti novi kvalitet i u odnos javne uprave sa privrednicima, na način da se razumiju obostrane potrebe, nadopunjuju se i uzajamno razvijaju na putu ka zajedničkom cilju: osnaživanju privrede kroz lokalni do regionalnog karaktera.

Tajnik Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta FBiH, Jozo Bejić, govorio je o poticajima ministarstva za mikro, mala i srednja poduzeća za 2017. u iznosu od 4.380.000,00 granta i 4.800.000,00 kreditnih sredstava.

Dodijeljeni su i Bisnode certifikati bonitetne izvrsnosti kompanijama “DIM“ Tomislavgrad i „Igman“ Konjic, kojim ove kompanije dokazuju poslovnim partnerima u BiH, kao i u 18 zemalja Europe u kojima Bisnode djeluje, da su ravnopravan partner ino kompanijama u Europi i svijetu.

 

Organiziran je Bisnode Speed Networking, umrežavanje poduzetnika na Bisnode način, koji je, kao i uvijek, unio dozu pozitivne energije među učesnike i otvorio nove mogućnosti poslovne saradnje.

 

Stanje u gospodarstvu Hercegovine

Bisnode analiza gospodastva Hercegovine obuhvaća tri županije:  Hercegovačko-neretvansku, Zapadno-hercegovačku i Hercegbosansku županija, i u nju je uključeno svih 19 općina: Bosansko Grahovo, Čapljina, Čitluk, Drvar, Glamoč, Grude, Jablanica, Konjic, Kupres, Livno, Ljubuški, Mostar, Neum, Posušje, Prozor, Ravno, Stolac, Široki Brijeg, Tomislavgrad.

Do današnjeg dana u regiji je registrirano 32.313 aktivnih pravnih osoba, koja nisu u postupku likvidacije ili stečaja. Od toga je 4.167 pravnih osoba koja su predala financijska izvještća za 2015. godinu Agenciji AFIP (do 01. 03. 2016.). Broj blokiranih pravnih osoba u regiji je 4.522 (14%), što je ispod prosjeka BiH (15,5%)

Poduzeća hercegovačke regije u odnosu na BiH kreiraju 8,8% radnih mjesta, 13,9% prihoda i 15% prihoda od izvoza robe i učinaka na strana tržišta.

Financijski podatci poslovanja u posljednje tri godine pokazuju rast kapitala, imovine i ukupnih prihoda, dakle, ukazuju na stabilnost i sigurnost poslovanja poduzeća, također pokazuju rast zaduženja i ali povećanu neto dobit.

 

 

 

Distribucija likvidnosnog rejtinga (Bisnode dinamična ocjena) poduzeća pokazuje na prosječno dobru likvidnost: 2.073 poduzeća su ocjenjena sa ++ a njih 11.410 sa +.

 

Najviše pravnih osoba u regiji registrirano je u trgovačkoj djelatnosti, a oni realiziraju i najviše prihoda i imaju najviše zaposlenih osoba.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji od ukupnog broja poduzeća njih 34,1% se bave trgovinom. Ova poduzeća  zapošljavaju 20,6% od ukupnog broja zaposlenih u toj županiji a njihovi prihodi iznose 37% od ukupnih prihoda županije.

Najbolje znamenke pokazuje Zapadno-hercegovačka županija, kojoj u trgovinu, kao najzastupljeniju granu privrede ove županije, spada 42,4% poduzeća, koja zapošljavaju 44% od ukupnog broja zaposlenih i daju 60% od ukupnih prihoda županije.

Od ovog prosjeka odskače Hercegobsanaska županija koja najviše prihoda (43,2%) i najviše zaposlenih (26,8%)  ima u prerađivačkoj industriji.

 

 

Ako usporedimo svih 19 općina ove tri županije, vidimo da je ukupan broj zaposlenih u svim granama zastupljenim u ovim županijama ma, kao i prihod, uvjerljivo najveći u Mostaru a najmanji u Glamoču. Najveća dobit po zaposlenom, kao i prihod, je u općini Posušje. Kakvo je stanje u ostalim općinama možete vidjeti na slijedećim grafikonima.

 

 

 

Bisnode ocjena bonitetne izvrsnosti, kao ocjene likvidnosti i uspješnosti preduzeća, nije samo ocjena rada firme u proteklom periodu već i njena projekcija – i kao takva značajna je kao osnova po kojoj se prepozna kvalitetan poslovni partner u međunarodnoj poslovnoj okolini. Struktura bonitetno izvrsnih preduzeća u regiji pokazuje da je prosječno 8,1% svih preduzeća regije bonitetno izvrsnih.

 

 

Analiza Bisnode BH;Izvor podataka: FIA, APIF

 

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

 

Grčki matematičar, geograf i astronom Eratosten, 240 god. prije Krista, izmjerio je opseg zemlje zapanjujuće točno-39 600 km. Eratosten se smatra „ocem geografije” premda je autor i mnogih radova iz astronomije, matematike, filozofije, književnosti i etike.

Zanimljivo je da je mjerenje izveo na krajnje jednostavan način – s pomoću drvenog štapa „sjenomjera” (grč. gnomon), okomito zabodena u zemlju. Kada je u podne Sunce bilo na najvišoj točki na nebu, izmjerio je kut sjene koju je štap bacao u Aleksandriji i ustanovio da iznosi 7,2 stupnja što čini pedeseti dio punoga kruga (360 stupnjeva). Pomnoživši udaljenost od Sijene do Aleksandrije (5 tisuća stadija) s 50, izračunao je da Zemljin opseg iznosi 250 tisuća stadija što je približno današnjoj vrijednosti.

Da je taj glasoviti pokus aktualan i danas, dokazuje poziv iz Eratosten pokusa(Eratosthenes Experiment), sastavnog dijela projekta Open Discovery Space koji je financijski poduprla Europska komisija. U ovaj pokus uključila se i naša škola kao i drugih 1100 škola iz 38 zemalja.

Sama prijava odvija se preko portala http://eratosthenes.ea.gr. Pomoću google maps-a odredili smo geografsku širinu i dužinu naše škole : 43.71551921703115, 17.23368644714355. Prijavili našu sekciju iz zemljopisa u sustav, i dobili moguće škole partnere koje se nalaze na sličnoj zemljopisnoj dužini. Bilo ih je jako mnogo, a mi smo izabrali PŠ Hlebine, Tehničku školu Daruvar i OŠ Sesvetska Sopnica.

Ponovno uz pomoć prijatelja google maps-a odredili smo udaljenost između naše i navedenih škola (271.96km, 209.25km, 250.92km) i nadali se sunčanom vremenu 21. ožujka kada je eksperiment planiran. Želja nam se ispunila i prvi dan proljeća je osvanuo vedar. No da bi naše mjerenje bilo posebnije odlučili smo obilježiti i dan trisomije na 21 kromosomu - Downov sindrom.

Obukli smo šarene neuparene čarape i pozvali Luku, učenika naše škole, da nam pomogne u mjerenjima. Luka se naravno odazvao pozivu, i bio jako vrijedan u praćenju sjene našeg štapa. Sjenu štapa smo mjerili pet puta, a kao rezultat uzeli najkraću sjenu. 90,4 cm u 12:05. Uz malo znanja geometrije izračunali smo hipotenuzu zadanog trokuta, čije su katete štap dug jedan metar i duljina sjene štapa. Skicirali smo umanjeni trokut, i izmjerili kut pod kojim sunce baca sjenu. Taj kut 43.1 stupanj poslali smo školama partnerima, a one nama svoj izmjereni kut. Izračunali smo angularne kuteve između nas i škola partnera, s tim kutom podijelili udaljenost između nas i drugih škola, pomnožili to s 360 (kružnica) i došli do tri različita rezultata. Kao najtočniji smo uzeli 38 851,42 km koji smo dobili koristeći udaljenost do područne škole Hlebine u Hrvatskoj.

Rezultate smo ubacili u sustav http://eratosthenes.ea.gr kao i nekoliko fotografija koje smo napravili prilikom mjerenja.

U provođenju ovog eksperimenta sudjelovali su učenici članovi sekcije zemljopisa: Kristina Papić, Ante Smiljanić, Antonio Nevistić, Josip Krakan, Mario Madunić, Daria Buljan, Lara Ivančić, Domagoj Krišto i Luka Zrinušić ;) koji su se uz predan rad i istraživanje jako dobro zabavili, upoznajući se iz „prve ruke“ sa zahtjevnošću uspješnog provođenja jednog eksperimenta.

Kroz eksperiment učenike su vodile i s Eratostenom upoznale nastavnice Dobrila Skočibušić i Ivana Bagarić, a tehničku podršku i vezu sa školama partnerima omogućila je nastavnica Marina Livaja.

Tekst i fotogalerija: OŠ Ivana Mažuranića Tomislavgrad

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

 

 

U organizaciji Australsko-hrvatskog društva Hrcegovina - Melbourne, nakon  sv. pučke  mise i  proslave blagdana Sv. Josipa, u Hrvatskome katoličkom centru sv. Leopolda Bogdana Mandića u Sunshineu, zapadnom predgrađu Melbournea, 19. ožujka održan je humanitarni ručak za pomoć u  izgradnji  doma i pučke kuhinje Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru, za 150. siromašnih studenata iz brojnih obitelji okupljenih u ''Kući kruha i duha''.

Iz Melbournea za Tomislavcity piše Ilija Malekin

U prekrasnome ambijantu, uz bogati domaći ručak: sarmu, pečenje te  slasne kolače i lipu hrvatsku glazbu - pjesme i kola sa svih prostora Hrvatske i Bosne i Hrcegovine, u izvedbi poznatoga glazbenika Ivice Fontija, razveselilo se oko pet stotina gostiju koji su došli sa svih prostora VIC - Viktorije.

Goste je pozdravio i dobrodošlicu im zaželio predsjednik ponosnog AHD-a Hrcegovina - Melbourne, gospodin Ante Zovak, a prije ručka, po starome hrvatskom običaju naš hrvatski dušobrižnik, don. Josip Vranješ  pomolio se i blagosovio jelo i sve prisutne koji će ga blagovati.

Bila je to uspješna dobrotvorna akcija kojoj su se odzavali Hrvati sa svih prostora Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a za ranije spomenutu namijenu prikupljeno je 25 tisuća eura. Ovomu pridodajmo da je u ožujku upriličen još jedan humanitarni ručak  u cilju pomoći hrvatskim studentima Vrhbosanske biskupije u Sarajevu. Tom prigodom prikupljen je iznos od 36 tisuća eura.

 

 

Ilija Malekin/Tomislavcity

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
 

 

 

MOSTAR - "Postoji interes u Južnoj Koreji za privatizaciju Aluminija Mostar i iz Kine za ulaganja u termoelektrane Kongora i Bugojno vrijedna više milijardi maraka, ali klimu za strane investicije kvare političke tenzije u BiH" - istaknuo je u Dnevniku Naše TV u srijedu Gordan Milinić, direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA).

“Sukobi među političkim elitama u BiH tjeraju strane ulagače”, ističe Milinić i navodi primjere referenduma o Danu Republike Srpske u rujnu 2016. godine te spominjanja novog ratnog sukoba u medijima.

“Na nedavnom sastanku s diplomatima koji djeluju u BiH zamolio sam političare da popuste tenzije jer rastjeruju strane investitore. Strani kapital je osjetljiva kategorija koja osjeća puls u našoj zemlji. Bilo mi je jako neugodno prošle godine u drugom i trećem kvartalu, kada smo imali jako loše rezultate u privlačenju stranih investicija. Dolaze mi investitori s projektima vrijednima i do 50 milijuna KM, ali žele objašnjenje što znači referendum, secesija pa i spominjanje rata. Objašnjavao sam da referendum u Republici Srpskoj treba promatrati kroz prizmu izbora jer je raspisan sedam dana prije lokalnih izbora. Za spominjanje rata sam im govorio da to dolazi od ljudi koji nemaju nikakvog utjecaja i za kojima nitko neće poći. Govorio sam im da dođu u listopadu, da će vidjeti da se ništa neće dogoditi. Međutim, kasnije smo opet imali poziv mladih. Taman kad malo uspijemo popraviti situaciju, pojavljuju se takvi incidenti koji rastjeruju strane investitore”, rekao je Milinić na Našoj TV.

Nova politička kriza u BiH, izazvana zahtjevom za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid na Međunarodnom sudu pravde u Haagu, ponovno je otjerala investitore, napominje Milinić i kaže da je siječanj po pitanju investicija bio “mrtav”.

“Imali smo napetu situaciju u kojoj institucije nisu funkcionirale. Međutim, FIPA ne miruje. Obećavamo potencijalnim investitorima da se ništa neće dogoditi, da slobodno dolaze i rade. Imamo kontakt sa 6.760 potencijalnih investitora koji nas stalno pitaju o novim projektima, ali o starim za koje su bili zainteresirani. Najviše kontakata ostvarili smo u Austriji. Nedavno nam je tamošnji ministar vanjskih poslova Sebastian Kurz obećao da će Austrija ostati najveći investitor u BiH.”

FIPA ima oko 400 potpuno pripremljenih projekata za investiranje, kaže Milinić:

“Najzanimljiviji je energetski sektor. Kinezi su jako aktivni na tom polju. Ovih dan očekujemo dolazak novih kineskih tvrtki. Ubrzo ćemo imati nove pregovore s njima. Njemačke tvrtke zainteresirane su za ulaganje u pogone za proizvodnju automobilskih dijelova.”

Na pitanje koji su najčešći problemi kod ulaganja iz inozemstva, čelnik FIPA-e navodi primjere predugog izdavanja dokumentacije.

“Najveći problem kod osnivanja tvrtke je čekanje na PDV broj. Čeka se po 35, 36 dana na izdavanje tog broja kako bi se tvrtka mogla uspješno registrirati. Nedavno smo na sastanku s predstavnicima Uprave za indirektno oporezivanje tražili da se ta procedura ubrza. U nekim državama građevinska dozvola dobije se za tri-četiri dana, kod nas se čeka i do šest mjeseci.”

“Hercegovina ima velike potencijale za ulaganje, pogotovo u turizam, ali i energetiku”, rekao je Milinić u Dnevniku Naše TV i priznao da je bila i zapostavljena.

“Primjerice, sad su nam se javili investitori u vezi cementare u Gacku. Dostavljamo sve potrebne podatke i očekujemo uskoro posjet tih investirora. Korejske tvrtke kontaktirale su nas jer su zainteresirane za privatizaciju Aluminija Mostar. Dobili smo sve podatke od Direkcije za privatizaciju Federacije BiH i od Aluminija. Strani partneri sada to razmatraju. To još nije u fazi realizacije, ali interes postoji”, otkrio je.

“Imamo veliki interes iz Kine za Termoelektranu Kongora kod Tomislavgrada. Obavljali smo razgovore u Elektroprivredi HZ HB. Postoje neki problemi sa stanovništvom. Kinezi su spremni uložiti oko milijardu i 200 milijuna KM. Imamo i interes za Termoelektranu Bugojno vrijedan milijardu i 400 milijuna KM. Sve to ovisi o dogovoru naših institucija s potencijalnim investitorima. Vjerujem da će se prepreke sa stanovništvom u slučaju Kongore otkloniti.”

Milinić je najavio aktivno traženje investitora u inozemstvu, prvenstveno u Italiji i Njemačkoj:

“Imamo ubrzo kampanju u Italiji u organizaciji Svjetske banke povezanu s poljoprivrednom proizvodnjom i prehrambenom industrijom. Pripremamo i kampanju u Njemačkoj vezanu za metalnu industriju, tj. industriju autodijelova”.

 

dnevno.ba

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

 

Fotografija pokrivene djevojke i dvije časne sestre na Starom mostu u Mostaru za kratko vrijeme osvojila je društvene mreže u BiH, ali i cijelu regiju.

Na mostu, simbolu Grada Mostara, napravljena je fotografija koja ima jasnu poruku - poštivanje, mir i tolerancija siguran su recept za svijetlu budućnost Bosne i Hercegovine, u svijetu poznate po različitim kulturama, običajima i vjeroispovijestima na jednom mjestu, donosi N1.

 

 

Djevojka sa maramom roze boje, Berina Crnišanin iz Novog Pazara upoznala je danas dvije talijanske časne sestre u gradu na Neretvi. O ovom zanimljivom susretu na Facebooku je napisala:

"Činjenica je da i one i ja nosimo ono što nalaže i jedna i druga religija - maramu.

Činjenica da danas, napadaju muslimanku s hidžabom na svakom koraku, iako to "pokrivanje" nalaže svaka monoteistička religija.

Činjenica je da je diskriminacija pokrivenih žena na visokom nivou, te je jasno ko dan s kakvim problemima se susreće današnja muslimanka.

Danas sam u Mostaru srela dvije redovnice i s osmijehom na licu su me pozdravile i uputile par riječi. Ne, nisu se uplašile od mene ili od mog hidžaba, od moje vjere, nego su pristale na jednu fotkicu sa mnom.

Jasno je da nismo mi oni koji donose nemir među ljudima, nismo oni koji stvaraju neprijatelje, nismo razlozi rasizma, nacionalizma..."

N1 televizija

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Ministarstvo poljoprivrede RH izvijestilo je u četvrtak da se zbog prisutnosti endoparazita iz prodaje povlači "Oslić bez glave", podrijetlom iz Španjolske, koje je na hrvatsko tržište plasirano u pakiranju Leda.   

Tragom pritužbe potrošača, proveden je inspekcijski nadzor i uzorkovanje proizvoda u maloprodaji. Provedenom analizom potvrđena je prisutnost parazita Anisakis sp., navodi Ministarstvo. 

Riječ je o proizvodu – Oslić bez glave "LEDO", težine 500 grama, L25011711, oznake barkoda 3 850116 860572, ulovljeno u moru – FAO zona ulova 41, datum smrzavanja 08.04.2016., najbolje upotrijebiti do 03/2018., podrijetlom iz Španjolske.

Proizvod ne predstavlja opasnost za zdravlje ljudi, no zbog vidljive prisutnosti parazita Anisakis sp. nije u skladu s točkom D. Paraziti, poglavlje V. Zdravstvene norme za proizvode ribarstva odjeljak VIII. Proizvodi ribarstva, Priloga III. Uredbe (EZ) br. 853/2004 o utvrđivanju određenih higijenskih pravila za hranu životinjskog podrijetla, prenosi 24sata.hr

Četvrtak, 23 Ožujak 2017 18:02

Tomislavgrad: Korizmeni koncert župnoga zbora

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

 

 

U sklopu proslave 40. obljetnice djelovanja župnog zbora "Sveti Nikola Tavelić", župni ured organizira korizmeni koncert. 
Koncert će biti održan 31. ožujka 2017. godine u spomen bazilici u Tomislavgradu s početkom u 19h!

Svi ste dobrodošli!


Četvrtak, 23 Ožujak 2017 17:28

Policijsko izvješće o krađama u Kongori

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

 


Dana, 20.3.2017 godine u 8,20 sati djelatnici PP Tomislavgrad zaprimili su dojavu da je od strane NN počinitelja ili više njih, tijekom prethodne noći izvršena, provala u garažu u mjestu Kongora, Tomislavgrad, vlasništvo V.B. rođen 1978. godine u Tomislavgradu. Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Tomislavgrad, te tom prilikom utvrdili da je otuđeno slijedeće: motorna pila marke "Stihl", dvije elektične bušilice marke "Bosch", dvije električne bušilice marke "Black&Deker" i jedna električna blanja.


Također, u 13,30 sati djelatnicima PP Tomislavgrad obratila se A.G. rođena 1968. godine u Tomislavgradu i prijavila da je izvršena provala u ostavu u sklopu obiteljske kuće u mjestu Kongora, odakle je otuđeno deset komada sušenih svinjskih pečenica. U 15,30 sati zaprimljena je dojava da je izvršena provala u garažu vlasništvo V.G. rođenog 1968. godine u Kongori. Očevidom je utvrđeno otuđenje motorne pile, motorne pila za rezanje betona i dvije bušilice. Daljnji operativni rad je tijeku.

MUP HBŽ

Stranica 1 od 427

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME