Srijeda, 05 Travanj 2017 22:40

Potpisan Memorandum o razumijevanju za izgradnju VE Ivovik

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

 

U utorak, 4. travnja 2017. godine u Mostaru predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić je zajedno sa zastupnikom u Zastupničkom domu parlamenta FBiH, Jozom Bagarićem nazočio svečanom potpisivanju Memoranduma o razumijevanju između poduzeća VE Ivovik d.o.o. Sarajevo i poduzeća iz Narodne Republike Kine: „China machinery engineering corporation“ i „China – Africa investment and development Co.“.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić tom prigodom rekao je: „Za županiju potpisivanje memoranduma znači puno jer se nadamo da će se projekt i realizirati na našem prostoru zajedno s ljudima koji su ušli u cijelu priču. Hercegbosanska županija zauzima 20 % od Federacije BiH. Na tom području nedostaje sadržaja tako da se nadamo da će ovo biti jedan od sadržaja koji će upotpuniti prostor, a na jedan način i financijski pomoći razvoju lokalne samouprave kao i cijelog prostora“, rekao je predsjednik te dodao: „Očekujem da će se s realizacijom krenuti u ovoj godini koja najviše ovisi od sviju nas koji sudjelujemo u vlasti kao i od ljudi koji stoje iza ovog projekta“.

„Sama investicija i realizacija na prostoru županije znači da je prostor pogodan za investiranje i može biti poruka drugim investitorima da dođu na područje Hercegbosanske županije i da ulažu“, kazao je Draško Dalić.

Tvrtka CMEC je najveća tvrtka u Kini koja se bavi međunarodnim projektima, te ujedno ima izuzetno velike projekte u Europi, rekao je predstavnik poduzeća CMEC te dodao: „Kao dvije velike državne tvrtke pod kontrolom smo središnje vlade Kine. Na tehničkom i na financijskom planu obavili smo ozbiljne pripreme te se nadamo da ćemo u najkraćem vremenskom roku dobiti potrebne dozvole kako bismo nastavili s projektom. Očekujemo da ćemo u proljeće krenuti s radovima na projektu“.

„Imamo puno povjerenje da ćemo s Narodnom Republikom Korejom i uz pomoć državnih organa realizirati projekt na zadovoljstvo države BiH i pokazati da je investiranje od 85 milijuna eura moguće i da imamo partnere za ulaganje u BiH“, rekao je projektni direktor VE Ivovik, Ekrem Nanić.

Sporazum o razumijevanju potpisali su projektni direktor VE Ivovik d.o.o., Ekrem Nanić i predstavnici poduzeća iz Narodne Republike Kine.

 

Vlada HBŽ

Gospodarstvo - najnovije

Tra 25, 2018

OPG Kovačević: Držimo kvalitetu,…

Duvanjski kraj uvijek je bio poznat po…
Tra 25, 2018

Dogovorena realizacija izgradnje…

Izgradnje vjetroelektrane kod Livna novi je…
Tra 23, 2018

Uspješna konferencija na Kupresu:…

Danas je u Kupresu zaključena treća…
Tra 22, 2018

Violeta izabrana za najpoželjnijega…

Prema mišljenju bh javnosti, Najpoželjniji…
Tra 19, 2018

Eronetov marketing: 98 posto novca…

Hrvatske telekomunikacije Mostar objavile su…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME