Srijeda, 05 Travanj 2017 22:40

Potpisan Memorandum o razumijevanju za izgradnju VE Ivovik

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

 

U utorak, 4. travnja 2017. godine u Mostaru predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić je zajedno sa zastupnikom u Zastupničkom domu parlamenta FBiH, Jozom Bagarićem nazočio svečanom potpisivanju Memoranduma o razumijevanju između poduzeća VE Ivovik d.o.o. Sarajevo i poduzeća iz Narodne Republike Kine: „China machinery engineering corporation“ i „China – Africa investment and development Co.“.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić tom prigodom rekao je: „Za županiju potpisivanje memoranduma znači puno jer se nadamo da će se projekt i realizirati na našem prostoru zajedno s ljudima koji su ušli u cijelu priču. Hercegbosanska županija zauzima 20 % od Federacije BiH. Na tom području nedostaje sadržaja tako da se nadamo da će ovo biti jedan od sadržaja koji će upotpuniti prostor, a na jedan način i financijski pomoći razvoju lokalne samouprave kao i cijelog prostora“, rekao je predsjednik te dodao: „Očekujem da će se s realizacijom krenuti u ovoj godini koja najviše ovisi od sviju nas koji sudjelujemo u vlasti kao i od ljudi koji stoje iza ovog projekta“.

„Sama investicija i realizacija na prostoru županije znači da je prostor pogodan za investiranje i može biti poruka drugim investitorima da dođu na područje Hercegbosanske županije i da ulažu“, kazao je Draško Dalić.

Tvrtka CMEC je najveća tvrtka u Kini koja se bavi međunarodnim projektima, te ujedno ima izuzetno velike projekte u Europi, rekao je predstavnik poduzeća CMEC te dodao: „Kao dvije velike državne tvrtke pod kontrolom smo središnje vlade Kine. Na tehničkom i na financijskom planu obavili smo ozbiljne pripreme te se nadamo da ćemo u najkraćem vremenskom roku dobiti potrebne dozvole kako bismo nastavili s projektom. Očekujemo da ćemo u proljeće krenuti s radovima na projektu“.

„Imamo puno povjerenje da ćemo s Narodnom Republikom Korejom i uz pomoć državnih organa realizirati projekt na zadovoljstvo države BiH i pokazati da je investiranje od 85 milijuna eura moguće i da imamo partnere za ulaganje u BiH“, rekao je projektni direktor VE Ivovik, Ekrem Nanić.

Sporazum o razumijevanju potpisali su projektni direktor VE Ivovik d.o.o., Ekrem Nanić i predstavnici poduzeća iz Narodne Republike Kine.

 

Vlada HBŽ

Gospodarstvo - najnovije

Lis 17, 2017

Mlijeko iz BiH sve traženije -…

Stabilnost prodaje i blagi rast! To je u…
Lis 17, 2017

Riješiti problematične prometnice u…

Potrebna je prekategorizacije šest cestovnih…
Lis 17, 2017

Rostovo se priprema za novu zimsku…

Rostovo je jedno od ski centara u Županiji…
Lis 15, 2017

Tomislavgrad - središte obnovljivih…

Više od deset godina čitamo najave o gradnji…
Lis 15, 2017

Shell se vraća u BiH tražiti naftu?

Jedna od najvećih svjetskih naftnih tvrtki…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME