Srijeda, 18 Listopad 2017 23:33

"Ero s onog svita" u Wuppertalu

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Da su Duvnjaci već odavno jedan neizostavan i veoma bitan dio, najčešće i pokretači, hrvatskih misija u Njemačkoj nije sporno, ali da su izvrsni glumci, e to je manje poznato.

Naime, 14.10.2017 godine, članovi skupine "Povuci-potegni" zajedno s članovima Folklorne skupine Zagreb i amaterskim glumcima i pjevačima okupljenim u Hrvatskoj katoličkoj misiji iz Wuppertala u subotu su u Wuppertalu oduševili premijernim izvođenjem kazališne predstave Ero s onoga Svita koja je inspirirana Gotovčevom operom orginalnog naziva Ero s onoga svijeta. U predstavi Ero s onoga svita, u kojoj su zaigrali i naši Duvnjaci, pred punom dvoranom u Wuppertalu, lik Dome maestralno je odigrala Krunislavka Zrinušić, što je primjetila i publika koju je u više navrata i nagradila. Njen muž,  Vlado Zrinušić odigrao je ulogu momka, krčmara i prodavača.

Nimalo lošiju izvedbu imala je i Danijela Perković koja je koristeći stari duvanjski govor odlično predstavila djevojku i u dva navrata kroz predstavu naratoraki opisala tijek događaja. Danijela je zaslužna i za uvod u činove. I njen muž, Stipan Perković bio je jedan od glavnih aktera, ali u tehnici.

Predstava je nastala zahvaljujući članovima HKM "Wuppertal" a glavni pokretač i kotač svega je bila rođena a i udata Gruđanka Anđelka Marić.

 

 

Ante Luburić/Tomislavcity

Video: Fenix magazin

 

Više fotografija pogledajte u galeriji.

 

Kultura - najnovije

Sij 16, 2018

“Plaču li jeleni?”: Roman fra Ante…

U ponedjeljak navečer u prepunom kinu Borak u…
Sij 15, 2018

Crvenice moje

CRVENICE MOJE Otišo sam kao dijete Otrgnu me…
Sij 14, 2018

Duvanjska bura u Biogradu na Moru

Tebi Grade je priredba koja je sinoć, (subota 13.…
Sij 13, 2018

Fra Ante Marić u Širokom Brijegu…

Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg organizira…
Sij 13, 2018

HRT ekskluzivno: Dosad nikad viđene…

Izložba 'Vlaho Bukovac u Parizu' nije u Parizu,…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME