Srijeda, 18 Listopad 2017 23:33

"Ero s onog svita" u Wuppertalu

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Da su Duvnjaci već odavno jedan neizostavan i veoma bitan dio, najčešće i pokretači, hrvatskih misija u Njemačkoj nije sporno, ali da su izvrsni glumci, e to je manje poznato.

Naime, 14.10.2017 godine, članovi skupine "Povuci-potegni" zajedno s članovima Folklorne skupine Zagreb i amaterskim glumcima i pjevačima okupljenim u Hrvatskoj katoličkoj misiji iz Wuppertala u subotu su u Wuppertalu oduševili premijernim izvođenjem kazališne predstave Ero s onoga Svita koja je inspirirana Gotovčevom operom orginalnog naziva Ero s onoga svijeta. U predstavi Ero s onoga svita, u kojoj su zaigrali i naši Duvnjaci, pred punom dvoranom u Wuppertalu, lik Dome maestralno je odigrala Krunislavka Zrinušić, što je primjetila i publika koju je u više navrata i nagradila. Njen muž,  Vlado Zrinušić odigrao je ulogu momka, krčmara i prodavača.

Nimalo lošiju izvedbu imala je i Danijela Perković koja je koristeći stari duvanjski govor odlično predstavila djevojku i u dva navrata kroz predstavu naratoraki opisala tijek događaja. Danijela je zaslužna i za uvod u činove. I njen muž, Stipan Perković bio je jedan od glavnih aktera, ali u tehnici.

Predstava je nastala zahvaljujući članovima HKM "Wuppertal" a glavni pokretač i kotač svega je bila rođena a i udata Gruđanka Anđelka Marić.

 

 

Ante Luburić/Tomislavcity

Video: Fenix magazin

 

Više fotografija pogledajte u galeriji.

 

Kultura - najnovije

Ožu 21, 2018

U Mostaru izložena relikvija Svetoga…

Izložbu pod nazivom 'Pasionska baština' iz…
Ožu 19, 2018

Tomislavgrad: Otvorena izložba…

Večeras je u Tomislavgradu otvorena putujuća,…
Ožu 16, 2018

Gradska knjižnica Zadar darovala 150…

Gradska knjižnica Zadar darovala je 150 knjiga…
Ožu 13, 2018

Isus prijatelj malenih ponovno u…

Slika Vlahe Bukovca Isus prijatelj malenih, koja…
Ožu 13, 2018

Pogledajte fenomenalnu fotografiju…

Ovih su dana na Facebooku Klovićevi dvori…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME