Subota, 21 Listopad 2017 09:59

Održana Sveknjiževna večer XVIII. Humskih dana poezije

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Večer je počela spomenom na pok. kolege književnike Jozu Mašića, i Valentina Borozana.

Nastupilo je oko trideset pjesnika članova Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne i gostiju.

Zoran Jurišić, Maja Tomas, Nevenka Kovačević i Mladen Vuković iz Splita. Anto Stanić iz Kreševa, Krunoslav Šetka iz Sarajeva, Mario Knežević M. Kei. i Ljubo Krmek iz Čapljine, Ivo Raguž iz Stoca. Stanislav Bašić, Radica Leko i Miljenka Koštro iz Posušja, Iva Nuić iz Drinovaca, Sanijela Matković iz Širokog Brijega te Mostarci Meljenko Buhač, Alma Fazil-Obad, Marina Kljajo-Radić, Marko Tokić, Antun Lučić, Ivan Baković, Snježana Lovrić, Ivan Vrljić, Mara Cica Šakotić, Dubravka Bandić, Jozefina Pranjić te glumac Ivo Krešić koji je imao ulogu moderatora i pjesika.

Predsjednik DHK HB Ivan Sivrić sudionicima je uručio priznanja za sudjelovanje na XVIII. Humskim danima poezije, doprinosu za poticanje suvremenog književnog stvaralaštva  te vrjednovanje hrvatske književnosti.

Književnik i novinar Mladen Vuković naglasio je kako su XVIII.Humski dani poezije ove godine postali punoljetni, predložio je za XX. Humske dane ugostiti mostarske pjesnike u Splitu u organizaciji splitskog aogranka DHK.

Književnik Ante Stanić je također pozvao književnike u Kreševo na pjesničko druženje, te na manifestaciju Grah za Iliju Ladina koja će se ove godine održati u Kreševu u studenome.

DHK HB zahvaljuje pokrovitelju Vladi Hercegovačkoneretvanske županije, sponzorima: Vladi Hercegbosanske županije, Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa HBŽ, Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ, Gradu Mostaru, Fram-Ziralu, Župnom uredu Međugorje, Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Medijskim pokroviteljima: Radio Herceg Bosne, Mostarska panorama, Pogled.ba, Tomislavcity, Radiopostaja Čapljina i svim medijima koji su doprinijeli održavanju Humskih dana poezije. 

Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne

Kultura - najnovije

Ožu 21, 2018

U Mostaru izložena relikvija Svetoga…

Izložbu pod nazivom 'Pasionska baština' iz…
Ožu 19, 2018

Tomislavgrad: Otvorena izložba…

Večeras je u Tomislavgradu otvorena putujuća,…
Ožu 16, 2018

Gradska knjižnica Zadar darovala 150…

Gradska knjižnica Zadar darovala je 150 knjiga…
Ožu 13, 2018

Isus prijatelj malenih ponovno u…

Slika Vlahe Bukovca Isus prijatelj malenih, koja…
Ožu 13, 2018

Pogledajte fenomenalnu fotografiju…

Ovih su dana na Facebooku Klovićevi dvori…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME