Petak, 10 Studeni 2017 21:35

Tomislavgrad: Otvorena izložba slikara amatera Diane Mamić i Željka Bosnića

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
 
Večeras je u Tomislavgradu svečano otvorena izložba slikara amatera Diane Mamić i Željka Bosnića.

- Diana je moja učenica još od njezine srednje škole i jako se radujem zbog nje jer se konačno ohrabrila po prvi puta javno pokazati neke od svojih radova. - rekao je okupljenima u Gradskoj galeriji KIC-a akademski slikar Ivica Vlašić.

- Još uvijek sam učenica gospodina Vlašića i iskreno sam mu zahvalna na svemu što sam od njega naučila. Od djetinjstva sam maštala da ću se nekada baviti slikarstvom, barem onda kada budem u mirovini, stoga sam izuzetno sretna što imam priliku živjeti te svoje snove još od 2010. godine kada sam upisala školu slikanja kod gospodina Ivice Vlašića. Hvala mojim kolegama i prijateljima, mojoj obitelji i svima vama koji ste me večeras došli podržati. - kazala je Diana Mamić koja je završila medicinski fakultet i specijalizaciju iz epidemiologije u Sarajevu, a zaposlena je u Zavodu za javno zdravstvo Hercegbosanske županije u Livnu.

- Iskreno se radujem što sam ovdje večeras s vama. Iako sam imao priliku svoje radove izlagati u velikim sredinama uvijek su me više privlačile provincije. Ovdje su ljudi topliji i iskreniji, imaju dušu i nisu se otuđili jedni od drugih što je inače svojstveno većim sredinama. - kazao je ovom prigodom Željko Bosnić, vidno zadovoljan što svoje radove prvi put izlaže u Tomislavgradu.

Željko je inače diplomirani pravnik koji je trenutno zaposlen kao sudac na Županijskom sudu u Livnu, a amaterskim se slikarstvom bavi još od 1982. godine.

Ovu izložbu, koja je bila izuzetno dobro posjećena, u ime organizatora i Općine Tomislavgrad svečano je otvorila ravnateljica Kulturno-informativnog centra, gospođa Danijela Papić, a večer su svojim izvedbama na glasoviru uveličali učenici Osnovne glazbene škole: Andrea Baković, Matea Bagarić, Pere Šumanović i Mihaela Vukadin.

Više fotografija pogledajte u galeriji.
 
Ivana Ćurić/Tomislavcity

Kultura - najnovije

Ožu 21, 2018

U Mostaru izložena relikvija Svetoga…

Izložbu pod nazivom 'Pasionska baština' iz…
Ožu 19, 2018

Tomislavgrad: Otvorena izložba…

Večeras je u Tomislavgradu otvorena putujuća,…
Ožu 16, 2018

Gradska knjižnica Zadar darovala 150…

Gradska knjižnica Zadar darovala je 150 knjiga…
Ožu 13, 2018

Isus prijatelj malenih ponovno u…

Slika Vlahe Bukovca Isus prijatelj malenih, koja…
Ožu 13, 2018

Pogledajte fenomenalnu fotografiju…

Ovih su dana na Facebooku Klovićevi dvori…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME