Najnovije vijesti

Slijetanja s kolnika na Privali, Kovačima i u Šujici!

Opširnije...Jučer, 21. srpnja u 13,20 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnom putu M.6.1. u mjestu Privala, u općini Tomislavgrad, u kojoj je M. R. rođen 1952. godine u Tomislavgradu upravljajući m/v marke Nisan Patrol izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika. Nakon ukazane liječničke pomoći u tomislavgradskom Domu zdravlja, pušten je kući.

FOTO: Duvnjaci pokazali velikodušnost - uručena donacija siromašnoj obitelji u Prisoju

Opširnije...Unatoč tumurnom i kišnom ponedjeljku, novi tjedan počeo je vedro za obitelji Marinka Ćurića iz Prisoja. Upravo je njima uručena donacija koja je prikupljena na predstavljanju knjige Bijeli put – pobjeda dobra u ratu. 

B. Grahovo - jedna osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći

Opširnije...Dana, 15.7.2014. godine oko 10,00 sati dogodila se prometna nesreća na magistralnom putu Livno - B. Grahovo u mjestu Peulje, u općini B. Grahovo, u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Na vozilima je pričinjena velika materijalna šteta.

Preminuo fra Vjeko Vrčić, svećenik, književnik i skladatelj

Opširnije...

(Imotski 28. veljače 1914.-9. srpnja 2014.)

Srebrenica: 19. obljetnica genocida

Opširnije...Tisuće ljudi pristižu od ranih jutarnjih sati u Srebrenicu kako bi tamo sudjelovali u središnjoj komemoraciji posvećenoj 19. obljetnici genocida nad Bošnjacima što su ga na tom području u srpnju 1995. godine počinile vojne i policijske snage bosanskih Srba pod zapovjedništvom Ratka Mladića.

Tomislavgrad: Konvoji pomoći Tomislavgrada Žepču i Posavini

Opširnije...Jutros je iz Tomislavgrada prema Žepču i Posavini krenuo još jedan konvoj pomoći. 

Osnovne i srednje škole u Hercegovini poluprazne

Opširnije...Nakon završenog upisa učenika u prve razrede školske 2014./2015. godine očito je kako je trend “bijele kuge” pogodio sve županije u BiH, pa tako i one s hrvatskom većinom. Iz godine u godinu škole su sve praznije, što zbog manjeg broja novorođenčadi, što zbog masovnog iseljavanja cijelih obitelji.

Foto: Proslava Dana općine Tomislavgrad 2014

Opširnije...Dan je općine Tomislavgrad. Obilježava se u spomen na 8. srpnja 1924. godine kada je u čast tisućite obljetnice krunidbe kralja Tomislava položen kamen temeljac za izgradnju duvanjske bazilike. Program obilježavanja ovoga Dana započeo je potpisivanjem povelja prijateljstvu i suradnje općine Tomislavgrad s gradovima Solin i Knin. 

Mokronoge: Dvoje ozlijeđeno u prometnoj nesreći

Opširnije...Na magistralnom putu Šujica - Tomislavgrad, u mjestu Mokronoge, jučer 7. srpnja u 16,40 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe, od kojih jedna teže. 

Foto: Obilježen Dan Brigade kralja Tomislava

Opširnije...Fra Petar je u svojoj propovijedi naglasio kako su hrvatski branitelji svoju žrtvu podnijeli za nas iz ljubavi, ne iz mržnje ni prema kome, a tu njihovu žrtvu trebamo cijeniti i danas, prema njima ali i prema njihovim preživjelim suborcima koji su na marginama društva, u dosta slučajeva zaboravljeni od svih.

Audio i foto zapis: Održan okrugli stol „Obrana Bosne i Hercegovine - Tomislavgrad u Domovinskom ratu“

Opširnije...Danas je u Tomislavgradu u prepunoj dvorani Skupštine Hercegbosanske županije u okviru dana općine i dana Sv. Nikle Tavelića, a uorganizaciji Hrvatskoga dokumentacijskoga centra Domovinskoga rata u BiH iz Mostara, Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskoga centra Domovinskoga rata iz Zagreba, Matice hrvatske i općine Tomislavgrad održan je okrugli stol pod nazivom: „Obrana BiH – Tomislavgrad u Domovinskom ratu.“ 

Tomislavgrad: Javni poziv za projekte mladih

 

Opširnije...Javni poziv za prikupljanje projekata udruga mladih koji će se financirati sredstvima iz Proračuna općine Tomislavgrad za 2014.g.

Tomislavgrad: Javni poziv za financiranje projekata nevladinih organizacija

Opširnije...Javni poziv za financiranje projekata nevladinih organizacija sredstvima iz proračuna općine Tomislavgrad za 2014.g.

Stranica 1 od 31

Free business joomla templates