Najnovije vijesti

Hrvatski generalski zbor zabrinut najavama optužnica iz BiH

Opširnije...Umirovljeni hrvatski general Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora (HGZ), udruge koja okuplja oko 70 umirovljenih hrvatskih generala i admirala, iznio je u subotu zabrinutost i generala i visokih časnika Hrvatske vojske navodnim najavama optužnica sa sudova iz Bosne i Hercegovine zbog, navodnih ratnih zločina 90-ih, a te je najave nazvao - "mini Haagom".

Provalne krađe u Kuku

Opširnije...Ovih dana dogodile su se dvije provalne krađe u obiteljske kuće u naselju Kuk.

Život nema cijenu. Ili ipak ima?

Opširnije...U ljudima postoji nešto što ih tjera da se međusobno uništavaju.

Kadija ih nije volio

Opširnije...Krenut ću samo po sjećanju. U Travniku su ubijena dvojica policajaca, u Sarajevu ubijen federalni doministar Jozo Leutar, u Konjicu ubijena obitelj Anđelić, u Brčkom ubijen povratnik, a pretučena njegova supruga završila u bolnici, ubijen gospodarstvenih Jozo Kafadar.  

Kupres: "Pa nećeš valjda biti izgubljen od početka?"

Opširnije...Dan je sjećanja na žrtvu stradanja hrvatskih branitelja na Kupreškoj visoravni u domovinskom ratu.

Visoka planina hrvatskom vojniku

Opširnije...Uz sjećanje na žrtvu hrvatskoga naroda i 10. travnja 1992. godine (obljetnicu pada Kupresa), odabrali smo pjesmu VIsoka planina hrvatskom vojniku, Mije Tokića.

Kupres: Smrtno stradao vozač "Fiat Brava"

Opširnije...Jučer, 8. travnja u 16 sati i 50 minuta dogodila se prometna nesreća u tunelu "Kupreška vrata" na magistralnome putu M-16, na relaciji Kupres - Bugojno.

Otkrili detalje stradanja Hrvata Bugojna i uloge HVO-a u Sarajevu

Opširnije...Planiramo ove godine još objaviti tri knjige o Domovinskom ratu i to na području općine Jablanica, općine Tomislavgrad i općine Kupres, kazao je Raguž.

Kardinal Bozanić podržao branitelje: “Oni se bore za dobro svih, a mediji ih vrijeđaju!”

Opširnije...BOZANIĆ: “Oni koji su se spremno oduprli napadu na Domovinu u prošlosti, prepoznaju i njeno štetno usmjerenje u sadašnjosti!”

I Duvnjaci dobili stipendije iz RH

Opširnije...

Temeljem provedenog Natječaja za dodjelu stipendija, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelio je 450 stipendija za akademsku godinu 2014./15. za upis ili za nastavak redovnog studija, od čega 250 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 200 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Pjesma posvećena hrvatskim braniteljima

Opširnije...Svim pripadnicima Hrvatskoga vijeća obrane čestitamo 23. obljetnicu utemeljnja HVO-a!

Položeni vijenci za poginule hrvatske branitelje

Opširnije...U povodu obilježavanja 23. obljetnice osnutka HVO-a i 10. obljetnice 1. pješačke gardijske pukovnije OS BiH danas su u Tomislavgradu, u 15 sati, pred središnjim spomen obilježjem poginulim braniteljima predstavnici OS BiH,  udruga proisteklih iz Domovinskoga rata i predstavnici tomislavgradske općine položili su vijence i upalili  svijeće.

Opasnost od lavina na Kamešnici, Dinari, Biokovu, Čvrsnici i Prenju

Opširnije...Hrvatska gorska služba spašavanja upozorava na veliku opasnost od lavina na planinama - Kamešnici, Dinari, Biokovu, Čvrsnici i Prenju. 

Stranica 1 od 55

Najčitanije poslijednji 30 dana

Free business joomla templates