Sigurno dijete - SURFAJ SIGURNO!

 b_500_407_16777215_10_images_Kultura_skola_predavanje_o_sigrunom_surfanju_sigurno_dijete.jpgU utorak, 18. ožujka u prostorijama Osnovne škole Ivana Mažuranića u Tomislavgradu održana je edukativna radionica za roditelje, nastavnike i djecu na temu „Prevencija dječje pornografije i drugih oblika seksualnoga zlostavljanja djece putem informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija.

Radionicu su vodili istražitelj Federalne uprave policije i predstavnica „Međunarodnoga foruma solidarnosti“ – EMAUS iz Sarajeva.

 

 

 

b_500_375_16777215_10_images_Kultura_skola_predavanje_o_sigrunom_surfanju_P3180008.JPGUz prikazani promotivni materijal educirali su nazočne o opasnostima s kojima se susreću na Internetu, bilo da su to društvene mreže, on line igrice, chat ili mobiteli. Pobliže su objasnili koje koristi, ali i rizike možemo imati korištenjem ovih servisa, te kako i kome prijaviti neprimjerene sadržaje. Jedna od tih adresa je i www.sigurnodijete.ba

 

 

 

 

 

b_500_375_16777215_10_images_Kultura_skola_predavanje_o_sigrunom_surfanju_P3180007.JPGNeke preporuke

Ne nalazite se „uživo“ s nepoznatim osobama koje ste upoznali on line na bilo koji način! Vaše fotografije i osobne podatke može vidjeti tko god poželi, one ostaju na internetu i nastavljaju kružiti svijetom čitav život!! Svaka slika koju pošaljete nekom mobitelom, može biti preuzeta, promijenjena i postavljena na Internet i od trenutka kada je nekome pošaljete potpuno gubite kontrolu nad njom!

Pazite kakve informacije postavljate na svoj profil na društvenim mrežama. Jednom postavljeni, vaši osobni podaci zauvijek ostaju javni, uključujući privatne slike koje više ne možete izbrisati. Ako niste spremni otiskati ih i dijeliti na ulici, onda ih ne biste trebali stavljati na pofil!

 

Klaudija Klišanin/os-imazuranica-tg.com

 

 
Najčitanije poslijednji 30 dana

Free business joomla templates