Subota, 21 Listopad 2017 12:07

Predstavljena knjiga „Naših prvih 7 ekspedicija“ o istraživanjima na području općine Tomislavgrad

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

 

U četvrtak je u Tomislavgradu, u organizaciji udruge Naša baština održano predstavljanje knjige „Naših prvih 7 ekspedicija“  - Međunarodne speleološke i znanstveno-istraživačke ekspedicije na području općine Tomislavgrad (2009.-2016.). Na knjizi, koja donosi zaključke sa sedam znanstveno-istraživačkih ekspedicija s područja Tomislavgrada, radilo je 22 znanstvenika i stručnjaka koji su sudjelovali na ekspedicijama. Sunakladnici knjige su SD Mijatovi Dvori, ADIPA, BIOSPELD, Općina Tomislavgrad i MZPKŠ HB Županije.

Na početku predstavljanja okupljenima se obratio Mićo Šarac, predsjednik udruge Naša baština iz Tomislavgrada, koja je ujedno i nakladnik knjige. Istaknuo je doprinos Udruge održavanju ekspedicija, predstavio aktivnosti Udruge te izvijestio o njezinim aktivnostima koje provodi na osnivanju Centra za istraživanje krša čije bi sjedište trebalo biti u Tomislavgradu.

O početcima istraživanja i osnivanju speleološkog društva Mijatovi dvori govorio je predsjednik Josip Marković. Uz to, naveo je ciljeve istraživanja, područja na kojima je speleološko društvo istraživalo, od duvanjskih planina do daleke Argentine te izvijestio o speleološkim školama koje društvo redovito provodi za nove članove.

Za glavni dio predstavljanja bio je zadužen Roman Ozimec, urednik knjige i počasni građanin općine Tomislavgrad. U iznimno zanimljivoj prezentaciji uz obilje slika i podataka donio je kratke zaključke svih poglavlja knjige te pozvao sve okupljene da se uključe i da podrže buduće ekspedicije koje će se nastaviti sljedeće godine. 

Predstavljanje knjige moderirao je Denis Radoš, tajnik udruge Naša baština.

Udruga Naša baština, Tomislavgrad

Foto: Miro Šumanović

Najnovije vijesti

Stu 19, 2017

Duvnjaci odali počast žrtvama Vukovara…

Mirno i dostojanstveno obilježena je 26.…
Stu 19, 2017

Prisojački župljani u akciji "Imaj srce…

Prisojačka župa Uznesenja Blažene Djevice Marije…
Stu 19, 2017

Obilježavanje svjetskog dana sjećanja…

Obilježavanje, Dana sjećanja na žrtve prometnih…
Stu 18, 2017

Velik odaziv Duvnjaka za potpisivanje…

Od ovoga tjedna u Domu zdravlja Tomislavgrad…
Stu 18, 2017

26. obljetnica utemeljenja Hrvatske…

Hrvatska zajednica Herceg-Bosna utemeljena je na…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME