Subota, 21 Listopad 2017 12:07

Predstavljena knjiga „Naših prvih 7 ekspedicija“ o istraživanjima na području općine Tomislavgrad

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

 

U četvrtak je u Tomislavgradu, u organizaciji udruge Naša baština održano predstavljanje knjige „Naših prvih 7 ekspedicija“  - Međunarodne speleološke i znanstveno-istraživačke ekspedicije na području općine Tomislavgrad (2009.-2016.). Na knjizi, koja donosi zaključke sa sedam znanstveno-istraživačkih ekspedicija s područja Tomislavgrada, radilo je 22 znanstvenika i stručnjaka koji su sudjelovali na ekspedicijama. Sunakladnici knjige su SD Mijatovi Dvori, ADIPA, BIOSPELD, Općina Tomislavgrad i MZPKŠ HB Županije.

Na početku predstavljanja okupljenima se obratio Mićo Šarac, predsjednik udruge Naša baština iz Tomislavgrada, koja je ujedno i nakladnik knjige. Istaknuo je doprinos Udruge održavanju ekspedicija, predstavio aktivnosti Udruge te izvijestio o njezinim aktivnostima koje provodi na osnivanju Centra za istraživanje krša čije bi sjedište trebalo biti u Tomislavgradu.

O početcima istraživanja i osnivanju speleološkog društva Mijatovi dvori govorio je predsjednik Josip Marković. Uz to, naveo je ciljeve istraživanja, područja na kojima je speleološko društvo istraživalo, od duvanjskih planina do daleke Argentine te izvijestio o speleološkim školama koje društvo redovito provodi za nove članove.

Za glavni dio predstavljanja bio je zadužen Roman Ozimec, urednik knjige i počasni građanin općine Tomislavgrad. U iznimno zanimljivoj prezentaciji uz obilje slika i podataka donio je kratke zaključke svih poglavlja knjige te pozvao sve okupljene da se uključe i da podrže buduće ekspedicije koje će se nastaviti sljedeće godine. 

Predstavljanje knjige moderirao je Denis Radoš, tajnik udruge Naša baština.

Udruga Naša baština, Tomislavgrad

Foto: Miro Šumanović

Najnovije vijesti

Ožu 23, 2018

Snažan potres zatresao sinjsko…

Jutros u 4 sata i 42 minute seizmografi…
Ožu 23, 2018

I dalje problemi u prometu, u pojedinim…

Snijeg, mjestimična poledica i slaba vidljivost…
Ožu 23, 2018

Zbog nevremena zatvorene prometnice…

Zbog ugaženog snijega i jakog vijetra koji…
Ožu 22, 2018

Pravci Livno-Šuica-Kupres i…

Zbog sniježnih padavina, obustavljen je promet…
Ožu 22, 2018

Prekinut promet na putnom pravcu od…

Oko 15 sati obustavljen je sav promet na putnome…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME