Ponedjeljak, 06 Studeni 2017 20:04

Obračun s lisicama

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

 

Gusak Bijelkan, nekoliko njegovih družica te ostala pernata živina u peradarniku kolege lovca Štefana, napokon mogu odahnuti.

Zahvaljujući brzoj i odlučnoj intervenciji elitne lovačke skupine doslovce je razbijeno jako lisičije uporište i to u Zaljiću - Šimića strani odakle je oduvijek prijetila najveća opasnost po seosku perad, kako kosičku tako i zaljićku.

U nedjelju pred samu večer, uz potporu nadaleko čuvenih kratkodlakih istarskih goniča Mire Mikulića, lovačka ekipa napravila je iznenadni udar pri čemu su tri lije odmah stradale u puščanoj vatri, a za to vrijeme još tri su spašavale živu glavu bježeći daleko od mjesta događaja.

Nakon žestokoga lovačkog udara, ne vjerujem da će im pasti na pamet vratiti se u spomenuto stanište. Štefan nije krio zadovoljstvo zbog ovoga pa je odmah počastio kolege u svomu domu. 

Nadamo se kako će ubuduće biti manje opasnosti, kako za njegovu tako i ostalu perad u susjedstvu. On je i sam sudjelovao u navedenoj akciji ustrijelivši jednu od tri smrtno pogođene lisice. Možda je baš to ta koja je prije par dana pred njegovim očima htjela nauditi njegovome dobro ugojenome gusku Bijelkanu tegleći ga za kljun. Sva sreća pa je Bijelkan bio pretežak za nju, a i Štef je na vrijeme priskočio u pomoć.

Nakon sretnoga završetka, Bijelkan je morao proći samo manje centriranje kljuna i danas izgleda jako dobro što se da vidjeti na fotografiji. Sinimljen je u naručju svoga gazde okruženoga kolegama lovcima.

Dobra kob!

 

Ante Đikić/Tomislavcity

 

 

Najnovije vijesti

Velj 23, 2018

Posljednji ispraćaj Stipe Budimira bit…

U petak, 23. veljače 2018. godine, u 54. godini…
Velj 23, 2018

Video: Borova glava jutros

U Hecegbosanskoj županiji i dalje su na snazi…
Velj 23, 2018

Sve je spremno za zračnu liniju Mostar…

Croatia Airlines uvodi redovitu međunarodnu…
Velj 22, 2018

Zoran Gašpar novi predsjednik Udruge…

Na izbornoj skupštini tomislavgradske podružnice…
Velj 22, 2018

Mažuranićevi altruisti: "Činimo dobra…

Osnovna škola Ivana Mažuranića u Tomislavgradu…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME