Srijeda, 08 Studeni 2017 13:24

HBŽ: Održan sastanak o rješavanju dugovanja zdravstvenih institucija za potrošenu električnu energiju

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije u Livnu održan sastanak predsjednika Vlade Hercegbosanske županije, Ivana Jozića, ministra financija u Vladi, Stipana Šarca, ministrice rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u Vladi Hercegbosanske županije,Vasilije Broćete, direktora Županijske bolnice „dr. fra Mihovil Sučić“, dr. Ivana Cikojevića, ravnatelja Doma zdravlja u Tomislavgradu, dr. Ivana Bagarića, predstavnika Doma zdravlja Livno, ravnateljice Doma zdravlja u Drvaru dr. Vanje Balaban, načelnika općine Tomislavgrad, Ivana Vukadina s generalnim direktorom JP „ Elektroprivrede HZ HB“d.d. Mostar, Marinkom Giljom i izvršnim direktorom za opskrbljivanje električnom energijom, Ivanom Pavkovićem o načinu rješavanja duga zdravstvenih institucija na području Hercegbosanske županije za potrošenu električnu energiju koji iznosi oko 2 milijuna KM.

Tijekom sastanka predstavnici zdravstvenih institucija čiji je osnivač Hercegbosanska županija  govorili su o složenosti poslovanja ustanova kojima su na čelu s naglaskom da sami ne mogu riješiti taj problem.

Jedan dio zdravstvenih ustanova, uz ostalo, opterećen je sudskim presudama za plaćanje doprinosa i neplaćenog medicinskog materijala dobavljačima neophodnog za svakodnevno funkcioniranje tih ustanova.


Ministar Šarac upoznao je nazočne na sastanku da Vlada Hercegbosanske županije redovito svake godine kroz potpore u iznosu od oko 1 milijun KM financijski pomaže zdravstvene ustanove u Hercegbosanskoj županiji.

Predsjednik Vlade, Ivan Jozić u govoru je rekao, uz ostalo, kako od ravnatelja zdravstvenih ustanova očekuje prijedlog rješenja i da sada Vlada nije u stanju osigurati 2 milijuna KM za podmirenje duga zdravstvenih ustanova za potrošenu električnu energiju.

Generalni direktor JP “Elektroprivrede HZ HB“ d.d. Mostar, Marinko Gilja rekao je da zakon traži i tjera da se plati dug i da su već ovakvi sastanci održani i u drugim mjestima gdje se tražilo i našlo rješenje za rješavanje tog problema u zdravstvenim institucijama i javnim komunalnim poduzećima. Upoznao je nazočne s činjenicom da će odmah od početka sljedeće godine biti upućivani računi sa zateznim kamatama za potrošenu električnu energiju što znači da i zdravstvene ustanove trebaju izmirivati račune u tekućem poslovanju.

Zaključeno je i dogovoreno da se u sljedećih deset dana održi sastanak čelnih ljudi zdravstvenih ustanova s područja Hercegbosanske županije koje imaju neizmireni dug prema Elektroprivredi HZ HB s predsjednikom Vlade, Ivanom Jozićem i resornim ministrima, Stipanom Šarcem i Vasilijom Broćetom da se utvrdi način kako izmiriti nastala dugovanja za potrošenu električnu energiju koja bi se trebala platiti u sljedeće dvije godine. Potom će se održati, kako je dogovoreno, sastanak s predstavnicima JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar kada bi se trebao potpisati Sporazum o izmirenju tih financijskih obveza prema Elektroprivrede HZ HB, priopćeno je iz Vlade Hercegbosanske županije.

Najnovije vijesti

Ožu 22, 2018

Pravci Livno-Šuica-Kupres i…

Zbog sniježnih padavina, obustavljen je promet…
Ožu 22, 2018

Prekinut promet na putnom pravcu od…

Oko 15 sati obustavljen je sav promet na putnome…
Ožu 22, 2018

Posljednji ispraćaj Mile Ivančića bit…

U četvrtak, 22. ožujka 2018. godine u 85. godini…
Ožu 22, 2018

Ministarstvo poziva na borbu protiv…

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i…
Ožu 22, 2018

"Ubuntu": Večer dobrote i zajedništva -…

Zajedno za djevojčice u Beninu. Iz prijateljstva…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME