Subota, 14 Travanj 2018 13:05

Zadarski vatrogasci donirali vatrogasno vozilo DVD-u Korita Bosansko Grahovo

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

 

U organizaciji Udruge ratnih veterana 84. gardijske bojne „Termiti“ iz Zadra, predstavnici Hrvata Bosanskog Grahova i braniteljskih udruga HVO-a Livno posjetili su 12. travnja Zadar. U Gradskoj vijećnici goste iz BiH primili su dogradonačelnik Zadra Ante Babić, pročelnik Ureda gradonačelnika Neven Klarin i savjetnik za branitelje Tihomir Bakarić. Na prijemu su također nazočili i predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Zadar na čeu sa zapovjednikom Željkom Šošom.

Gosti iz Bosanskog Grahova predstavili su djelovanje Udruge za očuvanje kulturne i povijesne baštine „Don Juraj Gospodnetić“ iz koje je nastalo i Dobrovoljno vatrogasno društvo „Korita“, te domaćine upoznali s brojnim aktivnostima Hrvata na području Bos. Grahova koje se provode kroz spomenutu udrugu i župu sv. Ilije proroka.

Izaslanstvo Hrvata iz Bos. Grahova sačinjavali su predsjednik Udruge „Don Juraj Gospodnetić“ Krešimir Sarić, župnik don Davor Klečina, predjednik DVD-a Korita Ivica Ivanović, zapovjednik DVD-a Dražen Matošević, upravitelj Šumarije Grahovo Ivica Grgić i predstavnici braniteljskih udruga HVO-a iz Livna.

Nakon prijema svi su se uputili u prostorije JVP Zadar gdje je izvršena primopredaja namjenskog vatrogasnog vozila kojeg su zadarski vatrogasci darovali DVD-u Korita. Riječ je o odlično očuvanom polovnom navalnom vozilu marke „zastava“ s cisternom zapremine 1800 l s ugrađenim vodenim topom i drugom opremom.

Druženje je potom nastavljeno u restoranu „Gastro“ gdje se pridružio i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić.

Ovaj događaj rezultat je višegodišnje suradnje URV 84. gbo „Termiti“ s udrugama HVO-a Livno i s Hrvatima Bos. Grahova, a posjet Zadru urodio je daljnjim dogovorima i aktivnostima koje će još više u bliskoj budućnosti povezati Zadar i Bos. Grahovo.

Zadarski vatrogasci među prvima su donirali vatrogasnu opremu DVD-u Korita nakon osnivanja društva prije nepune tri godine. Grahovski DVD ovom posljednjom vrijednom donacijom sada broji tri vatrogasna vozila u svome voznom parku. Prošle godine vozila su u Grahovo donirali DVD-ovi iz Kaštel Gomilice i Oprtlja u Istri.

 DVD Korita

 

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Tra 26, 2018

Novi singl mladog glazbenika Tonija…

Novi singl mladog glazbenika Tonija Pavića…
Tra 26, 2018

Edukacijsko savjetodavni centar „Magis“…

Na području Hercegbosanske županije, točnije u…
Tra 26, 2018

Agencija za visoko obrazovanje RH:…

Diplome Sveučilišta u Mostaru (SUM) jedine su od…
Tra 25, 2018

Ekološka akcija „Za ljepši i čistiji…

U povodu Dana planeta Zemlja, u organizaciji…
Tra 24, 2018

Odluka bavarske vlade: Od lipnja svaka…

„U ulaznom prostoru svakog državne zgrade u…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME