Petak, 27 Studeni 2015 09:12

Predstavljen Klub studenata hrvatskoga jezika i književnosti "Franjo Milićević"

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Jučer je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održano predstavljanje Kluba studenata hrvatskoga jezika i književnosti "Franjo Milićević". Tajnica Kluba studenata hrvatskoga jezika i književnosti je naša Duvanjka - Ružica Jurčević. 

Nazočnima su se obratiti prof. dr. Ivica Šarac - prodekan za znanost Filozofskoga fakulteta, koji je napomenuo kako Klub „svojm nazivom podsjeća, upućuje i opominje na njegovanje i očuvanje specifičnosti našega Fakulteta i čitavoga Sveučilišta“. 

Pročelnica odsjeka Hrvatskoga jezika i književnosti, prof. dr. Katica Krešić, naznačila je da su izborom imena Kluba pokazali interes i naklonost zavičajnoj baštini: „Nadam se da ćete je kroz svoj književno-jezični rad promicati te istraživati kroz razne srodne sadržaje". 

Prisutnima se obratila i predsjednica Kluba, Viktorija Kolak, koja je predstavila osnivanje kluba, početne ideje i projekte od kojih su neki već realizirani: „Cilj je očuvati hrvatsku baštinu, širiti je i prikazivati te tako ojačati i proširiti interese koji se već bave hrvatskim jezikom, a one manje zainteresirane potaknuti na razmišljanje o tome, jer dokle god živi naš jezik, dotle živi i naš hrvatski narod.“ Tajnica Kluba studenata hrvatskoga jezika i književnosti je naša Duvanjka - Ružica Jurčević. 

Na predstavljanju Kluba prigodno predavanje je održao i akademik prof. dr. sc. Šimun Musa o životu i djelovanju fra (don) Franje Milićevića, kao i njegovu utjecaju na hrvatsku književnost.

U povodu godišnjice rođenja Antuna Branka Šimića studenti Ivan Volić, David Vasilj, Ana Marić i Katarina Marošević izveli su performans kojim su predstavili njegovo djelo iz drugačijeg, studentskoga kuta.

Ružica Tolić/Tomislavcity

mt_gallery

Najnovije vijesti

Tra 26, 2018

Novi singl mladog glazbenika Tonija…

Novi singl mladog glazbenika Tonija Pavića…
Tra 26, 2018

Edukacijsko savjetodavni centar „Magis“…

Na području Hercegbosanske županije, točnije u…
Tra 26, 2018

Agencija za visoko obrazovanje RH:…

Diplome Sveučilišta u Mostaru (SUM) jedine su od…
Tra 25, 2018

Ekološka akcija „Za ljepši i čistiji…

U povodu Dana planeta Zemlja, u organizaciji…
Tra 24, 2018

Odluka bavarske vlade: Od lipnja svaka…

„U ulaznom prostoru svakog državne zgrade u…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME