Utorak, 18 Travanj 2017 16:03

Potpisan Memorandum o suradnji Vlade Hercegbosanske županije, APIK-a i ACCOUNT-a

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije danas je upriličeno potpisivanje Memoranduma o suradnji Vlade Hercegbosanske županije, Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) i Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT.

Memorandum su potpisati predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić, zamjenik ravnatelja Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) Dragan Slipac i direktor Mreže ACCOUNT Eldin Karić.

Zadovoljstvo mi je što smo danas potpisali Memorandum o razumijevanju rekao je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić te dodao da je Vlada Hercegbosanske županije dala sebi zadaću da će u sljedećem razdoblju na prostoru županije biti nulti stupanj tolerancije prema kriminalu i korupciji.

„Današnjim popisanim sporazumom dali smo sebi obvezu kao i svim ljudima koji žive na ovom prostoru da ćemo se pokušati međusobno ujediniti protiv zla koje je prisutno u BiH i Hercegbosanskoj županiji a to je kriminal i korupcija, kako bismo bili što uspješniji iako znam da nismo u mogućnosti u potpunosti iskorijeniti korupciju i kriminal koji su sastavni dio svake zajednice i života. Nadam se da će nam sporazum biti dodatna snaga i pravac za buduće djelovanje", rekao je predsjednik Vlade.

Hercegbosanska županija ovim je ispunila svoje strateške pa i zakonske obveze u smislu izrade Strategije formiranja tijela a na koncu i potpisivanja ovog memoranduma kojim su definirane razmjene podataka provedbe Strategije, rekao je Dragan Slipac, zamjenik ravnatelja Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije te izrazio zadovoljstvo današnjim boravkom u Hercegbosanskoj županiji u kojoj vidi napredak. „Korupcija je postala način življenja u BiH, ona je zlo koje dodiruje sve nas i moramo se sustavno boriti protiv te pošasti, a samo se zajednički možemo boriti“, dodao je zamjenik ravnatelja Slipac.

Direktor Mreže ACCOUNT, Eldin Karić zahvalio je predsjedniku Vade Drašku Daliću što je omogućio da se zajedno s Agencijom za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije krene u pripremu strateških dokumenata vezanih za borbu protiv korupcije na području Hercegbosanske županije. „Želio bih naglasit da je ovo veliki pomak za županiju jer je zajedno s još dvije županije potpisala memorandum, što je ujedno pokazatelj da je županija zaista spremana ući u borbu protiv korupcije i da pokuša srediti stanje u toj oblasti na području županije dodao je Karić.

Potpisivanju Memoranduma kojim se formalizira suradnja između potpisnica iz Akcijskog plana za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije (2015.-2019) nazočili su ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, Darinko Mihaljević i predstavnici ministarstva pravosuđa i prave.

 

Vlada HBŽ

Politika - najnovije

Sij 18, 2018

Vlada HBŽ dala suglasnost za školovanje…

Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj…
Sij 18, 2018

HRS: Jesu li Hrvati u BiH samo…

Imajući u vidu „diskrecijske“ neplanirane i…
Sij 17, 2018

Prilog Federalne TV o korištenju vode…

Prigodom posjete predsjednice R Hrvatske,…
Sij 16, 2018

Komšić za N1: Grabar Kitarović će u BiH…

Željko Komšić je u programu N1 televizije…
Sij 14, 2018

Čović: 'U sljedećih godinu ili dvije…

Predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine i…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME