Četvrtak, 13 Srpanj 2017 15:57

Vlada HBŽ utvrdila prijedlog Zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrada

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Na današnjoj sjednici Vlade Hercegbosanske županije donesena je Odluka o davanju suglasnosti na Plan i program zaštite i izgradnje, rekonstrukcije i održavanja javnih županijskih cesta u 2017. godini s tim da se u predloženi Plan i program ugrade predložene izmjene na sjednici Vlade.

Vlada je utvrdila prijedlog Zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrada koji će biti upućen u proceduru Skupštine Hercegbosanske županije.

Nakon razmatranja Vlada je primila na znanje Zakon o radu Hercegbosanske županije s tim da se sve sugestije i prijedlozi uvrste u prednacrt koji će biti ponovno razmatran na sjednici Vlade Hercegbosanske županije.


Vlada je donijela odluke o usvajanju Programa utroška sredstava iz namjenskih sredstava Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH s kriterijima raspodjele i Pravilnika o utvrđivanju uvjeta za provođenje Javnog poziva odlučivanja o izboru korisnika, raspodjeli sredstava i praćenja namjenskog korištenja sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH.Sredstava za sufinanciranje projekata iznose 500.000,00 KM, a Javni poziv će raspisati Ministarstvo graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije.

Nakon razmatranja Kolektivnog ugovora za uposlenike u Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegbosanske županije donesen je Zaključak da je ovaj Kolektivni ugovor dobra osnova za daljnje pregovore MUP-a Hercegbosanske županije i Sindikata djelatnika MUP-a Hercegbosanske županije.

Vlada je donijela i odluke o odobravanju financijskih sredstava Župi Presvetog Srca Isusova u Kongori za proslavu 100 godina župe, Župi Vidoši za organiziranje športsko-kulturnog ljeta, Hrvatskom katoličkom mjesečniku „Naša ognjišta“ iz Tomislavgrada za funkcioniranje lista, HNK „Tomislav“ za organiziranje „Općinske nogometne lige“ Tomislavgrad, MNK „Seljak“ za organiziranje Otvorenog nogometnog prvenstva Livna, KUD-u „Kamešnica“ za organizaciju smotre folklora, Udruzi građana „Jezerac“ za organizaciju humanitarnog turnira i dječjim vrtićima u Glamoču i Drvaru za pomoć u radu i otvorenju vrtića.

 

Vlada HBŽ

Politika - najnovije

Ožu 22, 2018

Vlada HBŽ-a donijela odluku o…

Nakon razmatranja na današnjoj sjednici Vlada…
Ožu 21, 2018

Zajedno za Tomislavgrad: Amandmani…

Na sjednici održanoj 19.3.2018. godine, OV…
Ožu 21, 2018

HB županija pokrenula sudski spor…

Radi naplate duga zbog neplaćanja županijske…
Ožu 21, 2018

VIDEO: Drago Krpina žestoko se obrušio…

Iako predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i…
Ožu 21, 2018

Ilija Cvitanović: HDZ 1990 će na ove…

U Vitezu je u ponedjeljak, 19. ožujka 2018.…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME