Subota, 04 Studeni 2017 11:54

Utemeljen Izvršni odbor HRS-a Kupres

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

 

Izaslanstvo predsjedništva HRS-a je prisustvovalo obilježavanju 23. Obljetnice oslobađanja Kupreške visoravni. Prigoda posjeta Kupresu iskorištena je i za utemeljenje Izvršnog odbora HRS-a Kupres, na čelo kojeg je izabran Ivica Topić.

Prije 23. godine u operaciji „Cincar“ oslobođen je veći dio Kupreške visoravni i dana 3. studenog 1994. HVO je ušao u oslobođeni Kupres. Kao što je to u nadahnutoj propovijedi na Svetoj misi u prigodi 23. Obljetnice ove operacije rekao don Tomislav Mlakić, našim braniteljima moramo izražavati vječnu zahvalnost zbog oslobađanja ovog kraja od agresora i imati uvijek poštovanje prema baštini koju su nam ostavili. Isto tako, kao što su nas oni oslobodili prije 23 godine od agresora dodao je u propovijedi don Tomislav, danas vladajuće strukture oslobađaju Kuprešku visoravan od mladih, od vrtića, škola, radnih mjesta i institucija koje bi osigurale održivu budućnost ovog kraja. S pravom su sa oltara na kraju propovijedi upućena pitanja svima nama: hoćemo li nastaviti gaziti po baštini koju su nam ostavili naši branitelji? Je li njihova žrtva bila uzalud?

Obljetnica operacije „Cincar“ svima treba poslužiti kao prigoda za jedan kolektivni ispit savjesti. Jesu li se uistinu naši branitelji borili za to da njihovom krvlju oslobođena mjesta bivaju sve više i više napuštana od strane njihovih obitelji? Da gledaju kako njihovi zapovjednici bivaju optuživani i tretirani od institucija kao najozloglašeniji zločinci?

Posjet Kupresu od strane izaslanstva Predsjedništva HRS-a poslužio je i za susret sa našim članovima i simpatizerima iz ovog mjesta. Ogromna nam je čast, ali i odgovornost, činjenica kako sve više branitelja prepoznaje HRS kao snagu koja utjelovljuje ideale za koje se nekada ginulo. Zato smo Obljetnicu operacije „Cincar“ iskoristili kao simboličnu prigodu utemeljenja izvršnog odbora HRS-a Kupres. Za predsjednika I.O. HRS-a Kupres izabran je Ivica Topić, branitelj i jedan od heroja Domovinskog rata, navodi se u priopćenju Hrvatske republikanske stranke.

 

Hrvatska republikanska stranka

Politika - najnovije

Ožu 22, 2018

Vlada HBŽ-a donijela odluku o…

Nakon razmatranja na današnjoj sjednici Vlada…
Ožu 21, 2018

Zajedno za Tomislavgrad: Amandmani…

Na sjednici održanoj 19.3.2018. godine, OV…
Ožu 21, 2018

HB županija pokrenula sudski spor…

Radi naplate duga zbog neplaćanja županijske…
Ožu 21, 2018

VIDEO: Drago Krpina žestoko se obrušio…

Iako predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i…
Ožu 21, 2018

Ilija Cvitanović: HDZ 1990 će na ove…

U Vitezu je u ponedjeljak, 19. ožujka 2018.…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME