Subota, 04 Studeni 2017 11:54

Utemeljen Izvršni odbor HRS-a Kupres

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

 

Izaslanstvo predsjedništva HRS-a je prisustvovalo obilježavanju 23. Obljetnice oslobađanja Kupreške visoravni. Prigoda posjeta Kupresu iskorištena je i za utemeljenje Izvršnog odbora HRS-a Kupres, na čelo kojeg je izabran Ivica Topić.

Prije 23. godine u operaciji „Cincar“ oslobođen je veći dio Kupreške visoravni i dana 3. studenog 1994. HVO je ušao u oslobođeni Kupres. Kao što je to u nadahnutoj propovijedi na Svetoj misi u prigodi 23. Obljetnice ove operacije rekao don Tomislav Mlakić, našim braniteljima moramo izražavati vječnu zahvalnost zbog oslobađanja ovog kraja od agresora i imati uvijek poštovanje prema baštini koju su nam ostavili. Isto tako, kao što su nas oni oslobodili prije 23 godine od agresora dodao je u propovijedi don Tomislav, danas vladajuće strukture oslobađaju Kuprešku visoravan od mladih, od vrtića, škola, radnih mjesta i institucija koje bi osigurale održivu budućnost ovog kraja. S pravom su sa oltara na kraju propovijedi upućena pitanja svima nama: hoćemo li nastaviti gaziti po baštini koju su nam ostavili naši branitelji? Je li njihova žrtva bila uzalud?

Obljetnica operacije „Cincar“ svima treba poslužiti kao prigoda za jedan kolektivni ispit savjesti. Jesu li se uistinu naši branitelji borili za to da njihovom krvlju oslobođena mjesta bivaju sve više i više napuštana od strane njihovih obitelji? Da gledaju kako njihovi zapovjednici bivaju optuživani i tretirani od institucija kao najozloglašeniji zločinci?

Posjet Kupresu od strane izaslanstva Predsjedništva HRS-a poslužio je i za susret sa našim članovima i simpatizerima iz ovog mjesta. Ogromna nam je čast, ali i odgovornost, činjenica kako sve više branitelja prepoznaje HRS kao snagu koja utjelovljuje ideale za koje se nekada ginulo. Zato smo Obljetnicu operacije „Cincar“ iskoristili kao simboličnu prigodu utemeljenja izvršnog odbora HRS-a Kupres. Za predsjednika I.O. HRS-a Kupres izabran je Ivica Topić, branitelj i jedan od heroja Domovinskog rata, navodi se u priopćenju Hrvatske republikanske stranke.

 

Hrvatska republikanska stranka

Politika - najnovije

Stu 17, 2017

Ivan Vukadin: Suludo je da obitelj čiji…

U Grudama je povodom Dana općine Grude i…
Stu 17, 2017

Vlada HBŽ: Ilija Jakić imenovan…

Na jučerašnjoj sjednici Vlada Hercegbosanske…
Stu 16, 2017

Čović se sastao s braniteljima: Traži…

Zaključak s današnjeg sastanka bit će dostavljen…
Stu 15, 2017

Hrvatska lista za Livno: "Od poteza…

Priopćenje Hrvatske liste za Livno: Kao član…
Stu 15, 2017

HDZ BiH: Osuđujemo medijski linč na…

Na 26, sjednici OO HDZ BiH Livno održanoj 13.…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME