Utorak, 19 Prosinac 2017 23:49

Zajedno za Tomislavgrad: U kakvoj je vezi stopiranje ulaska u OV gosp. Hrvoja Orlovića i javna nabavka za informatizaciju OV Tomislavgrad?

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Dana 18. prosinca 2017. godine održana je 9. sjednica OV Tomislavgrad (čitaj, još jedna predstava za malobrojni puk, koji obitava na području naše općine, a u režiji HDZ BiH i SDA).  Na samom početku sjednice, dopredsjednik OV Tomislavgrad, gospodin Zijad Hadžić (SDA) odlučio je kao napustiti sjednicu, zbog odavanja počasti minutom šutnje pokojnom generalu Slobodanu Praljku. Nakon održane minute šutnje, kao da se ništa nije dogodilo, vratio se kako bi HDZ-u BiH osigurao stabilnu većinu i pokazao da je SDA najvjerniji koalicijski partner HDZ-a.  

Izmjenu dnevnog reda tražio je klub vijećnika koalicije Zajedno za Tomislavgrad (HNL, HSP BiH, HS HKDU-HRAST) kako bi naš certificirani vijećnik Hrvoje Orlović mogao položiti prisegu u OV Tomislavgrad. Iako je zaposlenik Središnjeg izbornog povjerenstva, kontaktirao tajništvo OV Tomislavgrad i pokušao u više navrata faxom poslati kopiju certifikata vijećnika Hrvoja Orlovića, tajništvo iz tehničkih ili nekih drugih razloga fax nije uspjelo zaprimiti. Zbog toga smatramo kako je potrebno provesti digitalizaciju sredstava komunikacije u Općini Tomislavgrad, u nadi da će se natječaj i javna nabavka obaviti na transparentan način i da sredstva neće biti preplaćena.

Načelnik općine, gospodin Ivan Vukadin je preuzeo riječ, izrazio veliku brigu za potvrdu mandata novoga vijećnika, ali i lažno izvijestio javnost kako treba proći osam dana žalbenog roka kako bi se Orloviću potvrdio mandat. Vijećnik Orlović iz klupe je dobacio da ako nisu u stanju zaprimiti fax od Središnjeg izbornog povjerenstva, da će im on donijeti kopiju svog certifikata nakon čega je napustio vijećnicu.  Načelnik Vukadin je iznio stav kako nema ništa protiv da Orlović položi prisegu ukoliko dostavi OV Tomislavgrad certifikat o dodjeli mandata, što je Orlović nakon 15 minuta i učinio. Polaganje prisege nije se upriličilo, pa smo uvjereni kako je ovo sve smišljena igra kako se na OV Tomislavgrad ne bi podigla prašina oko provođenja javne nabavke vezane za informatizaciju OV, o čijoj je nepravilnosti Hrvoje Orlović zajedno s Markom Bagarićem upoznao javnost. Ovim aktivnostima još jednom je dokazano da je informatizacija OV provedena na netransparentan način.  Tko se i zašto boji rasprave oko ove javne nabavke nije teško zaključiti.  

U prilogu kopija certifikata vijećnika Hrvoje Orlovića.

 

 

 

Ured za informiranje koalicije Zajedno za Tomislavgrad

Politika - najnovije

Ožu 22, 2018

Vlada HBŽ-a donijela odluku o…

Nakon razmatranja na današnjoj sjednici Vlada…
Ožu 21, 2018

Zajedno za Tomislavgrad: Amandmani…

Na sjednici održanoj 19.3.2018. godine, OV…
Ožu 21, 2018

HB županija pokrenula sudski spor…

Radi naplate duga zbog neplaćanja županijske…
Ožu 21, 2018

VIDEO: Drago Krpina žestoko se obrušio…

Iako predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i…
Ožu 21, 2018

Ilija Cvitanović: HDZ 1990 će na ove…

U Vitezu je u ponedjeljak, 19. ožujka 2018.…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME