Petak, 12 Siječanj 2018 12:33

Komšić po treći put u Predsjedništvu

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Budući su, kako sada stvari stoje, izgledi da se izmjeni Izborni zakon, i onemogući da Bošnjaci ponovo biraju političke predstavnike Hrvata, jednaki šansi da Željka Komšića pregazi tramvaj vrlo je vjerojatno kako ćemo “malog Titu” ponovo gledati kako se šepuri u stolici hrvatskog člana Predsjedništva BiH već krajem ove godine.

Piše: Milan Šutalo, Hrvatski Medijski Servis

Da se nominalno ne izjašnava kao Hrvat i da se, kao politički Bošnjak, ovaj sarajevski đilkoš, kandidira za nasljednika Bakira Izetbegovića, njegov izborni rezultat bio bi takav da bi on vrlo brzo nestao s političke scene.

No, kako ga i još uvijek mogu koristiti kao malj za političko dokusurivanje Hrvata, Komšić i dalje dobro kotira na bošnjačkoj političkoj sceni. Svoju politički rejting on jedino i može zahvaliti tomu što pristaje biti sredstvom hegemonističke bošnjačke politike.

Njegova osoba ambicija, maskirana navodnim patriotizmom, je po treći put glasovima bošnjačkih birača zasjesti u hrvatsku stolicu u Predsjedništvu BiH. S obzirom da je BiH politička zajednica Hrvata, Bošnjaka i Srba, njegov ponovni izbor značit će 2:1 za Bošnjake, a ne BiH u državnom vrhu zemlje i novu još opasniju krizu.

Zato Komšićevu najavu ponovne kandidature za hrvatskog člana Predsjedništva, oni koji, u međunarodnim i domaćim političkim krugovima, istinski žele očuvanje BiH trebali bi shvatiti kao alarm- pripremu ponovnog postavljanja eksploziva pod temelje Bosne i Hercegovine, koji bi je ovaj put mogao definitivno razoriti.

 

Politika - najnovije

Ožu 22, 2018

Vlada HBŽ-a donijela odluku o…

Nakon razmatranja na današnjoj sjednici Vlada…
Ožu 21, 2018

Zajedno za Tomislavgrad: Amandmani…

Na sjednici održanoj 19.3.2018. godine, OV…
Ožu 21, 2018

HB županija pokrenula sudski spor…

Radi naplate duga zbog neplaćanja županijske…
Ožu 21, 2018

VIDEO: Drago Krpina žestoko se obrušio…

Iako predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i…
Ožu 21, 2018

Ilija Cvitanović: HDZ 1990 će na ove…

U Vitezu je u ponedjeljak, 19. ožujka 2018.…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME