Subota, 15 Travanj 2017 23:09

Audio: Propovijed duvanjskoga župnika fra Slavena Brekala na Veliku subotu

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

 

 

Dopusti Bogu i daj Bogu vremena u svome životu da zacijeli tu ranu - tvoj Jeruzalem.

Lijepu i poticajnu propovijed u duvanjskoj bazilici imao je večaras na "misi svih misa" i „bdijenju svih bdijenja“ duvanjski župnik fra Slaven Brekalo. Istaknuo je da je ova misa središte svega onoga u što vjerujemo i što večeras slavimo.

- Ovo večeras daje smisao našega postojanja i ova liturgija koja je daleko najduža u Crkvenoj godini toliko je puna simbolike, vidljivih znakova, snažnih Božjih riječi, da se čovjek nekada možda, uvjetno rečeno, boji uputiti koju riječ da ne bi to pokvario, kazao je fra Slaven.

Vjernike je pozvao da im ne bude mrsko vratiti se na izvor, na početak i početi ispočetka - tamo gdje je sve čisto i Milost tako bistra. Tamo gdje „sve postaje jasnije i gdje se s jedne distance prilazi svojoj rani“.   

"Svi ćemo se mi prije i poslije razočarati: Dosta mi je muža, dosta mi je žene, dosta mi je djece, dosta mi je svećeništva, dosta mi je fratara, samostana, Bogu posvećenoga života, dosta mi je svega! Hoću odustati od svega.

Vrati se na izvor, na početak.

Nemoj Jeruzaleme lizati svoju ranu, prebolna je. Treba vrijeme da zacijeli. Ima vrijeme kad će te Bog i s tim suočiti, ali sada ajde na početak. Ne gubi vrijeme. Odgurni tu ranu od sebe - nemoj nad njom ležati kao kvočka nad pilićima. 

Dopusti Bogu i daj Bogu vremena u svome životu da zacijeli tu ranu - tvoj Jeruzalem" - kazao je između ostaloga fra Slaven.

 

Tomislavcity

Video sadržaj

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME