U kino dvorani Kulturo-informativnoga centra u Tomislavgradu večeras se tražilo mjesto više. Naime, Prvi glas Duvna ove godine okupio je 10 izvođača koji su svojim izvedbama opustili, uveselili i nasmijali duvanjsku publiku. Načelnik općine Tomislavgrad, Ivan Vukadin, pozdravio je sve prisutne izrazivši zadovoljstvo sudjelovanjem na ovom glazbenom događaju koji je kruna svih prethodnih u okviru programa „Božiću u susret“.

Savim zasluženo pobjednica prve večeri prema glasovima žirija bila je Anamarija Ćavarušić, a žiri su činili: Zrinka Lukač, Pere Tokić, Monika Grubišić Čabo, Ilija Mladina i Marijan Mile Radoš.

Anamarija je pjevala pjesmu Hallelujah od Alexandre Burke, maturantica je Gimnazije Marka Marulića , a nakon nastupa za Tomislavcity je kazala:

-Nisam očekivala ovu pobjedu, jer je bilo baš puno kandidata koji predobro pjevaju, imala sam jaku konkurenciju. Nije mi prvi put da nastupam, imala sam puno izvedbi, neke od njih su bile u New Yorku, Novom Vinodolskom, Dječji festival 2015… Planiram upisati fakultet, ali se i dalje želim baviti glazbom, ne znam gdje će me put odvesti.-

Zapažen nastup imao je i Marko Šimić koji je pjevao Perfect od Ed Sheeran i kojem je pripalo treće mjesto, dok je drugo mjesto zauzela, također odlična, Ružica Parlain s pjesmom Kao moja mati od Zdravka Čolića. Najbolji scenski nastup prema glasovima žirija imala je Anđa Krajinović koja je izvela pjesmu Na čemu si ti od Jinxa.

U revijalnom dijelu publiku je zabavljao Afrodita band (koji je ujedno bio i prateći band svim izvođačima) s Vladimirom Petričušić, te izvrsna Mona i Profiteri.

Sutra će glasovi publike odlučiti pobjednika ili pobjednicu, stoga dođite i podržite svoje favorite u KIC-u u 19 sati.

U galeriji možete pogledati večerašnje fotografije.

Jelena Perković/Tomislavcity