U Staračkom domu Tomislavgrad poštuju se mjere kojima su određene zabrane ulaska i posjeta u ovu ustanovu, kaže nam ravnatelj Doma Ante Sladoja.

No, zbog temperature koja se javila kod četiri korisnice Doma, proteklih dana su od njih uzeti brisevi kako bi bili testirani na koronavirus. Nalazi su bili negativni, a isti će se iz sigurnosnih razloga ponoviti, dodaje Sladoja navodeći da se spomenute korisnice zbog predostrožnosti nalaze u mini karanteni.

Stanje u ovoj ustanovi je trenutno pod kontrolom, no sa zaštitnom opremom moglo bi biti bolje.

– Uvijek može bolje. Uglavnom smo se oslonili na suradnju s Domom zdravlja Tomislavgrad, dok smo se  u vlastitoj režiji i iz svojih rezervi pomogli koliko smo mogli. Imamo jedan dio opreme, a nešto maski smo dobili od općinskoga stožera civilne zaštite. Nadamo se da će uskoro stići i zaštitna odjela koja smo naručili. Što ne možemo dobiti iz ovih izvora tražimo od mjerodavnih službi s viših razina. Imamo svoju ambulantu te u svakome slučaju svi koji nam mogu pomoći su dobro došli, kaže nam ravnatelj Staračkog doma Tomislavgrad.

U ovoj ustanovi je trenutno 109 štićenika. Tijekom jučerašnjega dana primljen je novi korisnik.

– Riječ je o mještaninu Šujice koji je primljen po žurnoj proceduri i nakon što je operiran. Testiran je na koronavirus i iako je nalaz negativan, po naputku epidemiološke službe nalazi se u samoizolaciji.

Na koncu dodajmo da zaposlenici Staračkog doma rade po novim uputama. Jedna skupina zaposlenika odradi uzastopice nekoliko dana, a potom ih zamjenjuje druga skupina kolega.

U nadi da će ova Dom ostati sačuvan u vremenu koronavirusa, Sladoja zahvaljuje obiteljima i rodbini štićenika Doma na razumijevanju i pridržavanju uputa koje su na snazi.

Zora Stanić/Tomislavcity