Udruga specijalne policije Hercegbosanske županije uputila je apel za pomoć u izgradnji kuće branitelja Mate Perića

Naime, obiteljska kuća u mjestu Guber pored Livna koja je izgorjela u požaru 29. studenoga ove godine, a u kojoj je živio hrvatski branitelj i policajac Mate Perić Aćo i njegova nezaposlena supruga sa sedmomjesečnim sinom, u petak je građevinskom mehanizacijom potpuno srušena.

Nakon što su ostali bez krova nad glavom, obitelj Perić privremeno je našla utočište kod Matinog brata Stipe Perića, u naselju Donji Rujani kod Livna, prenosi Fena.

U razgovoru za Fenu, Stipe Perić je kazao kako je Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata Livno uz suglasnost koordinacije braniteljskih udruga HVO-a Hercegbosanske županije odmah pokrenula humanitarnu akciju da se pomogne bivšem branitelju i djelatniku MUP- a HBŽ-a u obnovi obiteljske kuće.

Po njegovim riječima, stručnjaci su utvrdili da se na postojećoj izgorenoj kući ne mogu više obavljati nikakvi građevinski zahvati te da je potrebno ukloniti a na njezinim temeljima izgraditi novu, što je danas jednim dijelom i učinjeno.

Nakon što je livanjska građevinska tvrtka G&M SEMREN d.o.o. srušila i odvezla sav materijal na otpad, Perić je kazao kako se nada da će izgradnja nove kuće krenuti na proljeće.

“Obitelj je prezadovoljna odzivom građana i donacijama koje pristižu s prostora BiH i Hrvatske tako da se na proljeće starta s početkom izgradnje nove kuće”, kazao je Stipe Perić, istaknuvši pritom veliku pomoć koju su stanovnici mjesta Guber pružili svom sumještaninu.