Burnside je odnedavno novo šujičko prezime.

Hrvatski jezik s australskim naglaskom također se u posljednje vrijeme čuje u Šujici. Osobito ga imaju priliku slušati vjernici katolici na svetim misama, gotovo svakim danom, a posebice nedjeljom. Iako to traje tek oko dva mjeseca, za Šujičane je vremenski bilo i više nego dovoljno da budu sigurni kako ga slušati žele stalno. Ne zbog naglaska, iako je kroz smijeh nam kažu, njegov govor itekako simpatičan.. nego zbog duha! Fra Anthony Stephen Burnside, čovjek je koji istinski osvaja srca ljudi s kojima komunicira, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.

Preko 150 godina, otkako ova župa postoji, vjernici su uvijek bili vjerni i dosljedni Bogu i Crkvi. Tako je i danas. Uz fra Marija Ostojića koji djeluje kao župnik, kao kapelan u Šujici djeluje rođeni Australac, a danas kako nam Anthony kroz smijeh kaže -Šujičak. Tako se osjeća, a takvim ga osjećaju i sami Šujičani. Na svakoj misi koju predvodi vjernika je sve više. Pa kako i ne bi? Propovijedi o životu kroz primjere ljubavi, obitelji, praštanja i suživota, u vremenu u kojemu živimo pružaju nadu i smisao koji su čovjeku čini se, potrebni više nego ikada.

No, njegove riječi istinsku težinu imaju zahvaljujući njegovim djelima odnosno čudesnoj životnoj priči – od Australije do Šujice, piše ABCportal.info na kojem o fra Anthonyiju možete više pročitati klikom na sljedeći link https://www.abcportal.info/novosti/abc-plus/australac-kojem-je-medugorje-promijenilo-zivot-postao-pravi-hercegovacki-fratar