Hrvatska katolička misija “Sveti Leopold Bogdan Mandić” u Sunshineu – Melbournu organizira dobrotvorni ručak s ciljem pomoći Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Nada” Tomislavgrad.

Spomenuti ručak bit će upriličen 2. lipnja u Centru “Sveti Leopold Bogdan Mandić”, nakon svete mise. Tom prigodom nastupit će glazbena skupina Neretva, a bit će organizirana i tombola. Rezervacije se primaju na broj telefona 04468 721 685 kod gospodina Berislava Vidakovića.

Inicijator rečenoga humanitarnoga ručka u Melbourneu je Duvnjak Mirko Marinčić iz Mrkodola, a naši Hrvati u Australiji će i na ovaj način još jednom pokazati kako su uvijek rado spremni pomoći potrebitima u domovini.

O važnosti svake pomoći namjenjenoj ovoj Udruzi, koja trenutno ima oko 70 štićenika itekako je svjesna gospođa Magdalena Marinčić, tajnica Udruge.

– Sve teža vremena su za našu Udrugu, a puno je djece i mladih kojima je potrebna pomoć u lijekovima, liječenju, nabavci higijenskih potrepština i bezglutenskoga brašna za oboljele od celijakije, a o potrebama dijabitčara i angažmanima stručnih osoba, od fizioterapeuta, psihologa i drugih da i ne govorim. Moram naglasiti da našim štićenicima iznimno znače druženja i izleti i to im nastojimo osigurati, ali sve to treba platiti. Oslanjamo se na dobrotvorne akcije. S viših razina vlasti nemamo nikakvu pomoć, a na godišnjoj razini iz općinskoga proračuna Udruga dobije 5 tisuća KM. Zahvalni smo za svaki pfening, ali to nije ni blizu dovoljno da bi mogli pomoći našim štićenicima onoliko koliko im je potrebno, govori Magdalena koja u nastojanju da olakšava rad Udruge pokušava i kroz različite projekte barem donekle ublažiti teško financijsko stanje u Udruzi.

– I ne zaboravi zahvaliti našim Duvnjacima gdjegod da jesu na svoj dosadašnjoj pomoći koju su nam pružali – govori nam na kraju Magda zahvalna što su ih se u potrebi sjetili i naši u Australiji.

Dodajmo da ova tomislavgradska Udruga djeluje od 2001. godine.

Zora Stanić/Tomislavcity