Povodom nastupajućega ramazanskog Bajrama, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin s ministrima u Vladi, upućuje najiskrenije čestitke svim vjernicima islamske vjere uz želju da osnaženi odricanjem u proteklom mjesecu i u duhu tradicije, radost ovoga blagdana podijelite sa svojim obiteljima i dragim prijateljima.

Bajram Šerif Mubarek Olsun, navodi se u čestitci Vlade HBŽ-a.

Posebnu pak čestitku uputio je Momčilo Bajić, rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u Vladi HBŽ-a. U njoj navodi sljedeće:

Vjernice i vjernici HBŽ pripadnici Islama, a posebno Vi koji ste ibadetili i postili ovaj sveti mjesec Ramazana! Vjernice i vjernici, Vi koji ste molitvama i dovama svoje duše oplemenili te doprinijeli kozmičkoj harmoniji ovim djelima, dočekajte Bajram radosnim srcima, zdravljem i obiljem sreće. Dočekajte Bajram s najmilijima i najvoljenijima. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Čestitke u povodu ramazanskog Bajrama uputili su načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Buntić i predsjednik Općinskoga vijeća Ilija Papić.

Poštovani sugrađani islamske vjeroispovijesti, upućujemo Vam iskrene čestitke povodom proslave ramazanskog bajrama.

Neka i ovaj blagdan svojim duhovnim značenjem, darivanjem i brigom ojača istinske vrijednosti zajedništva i međusobnog razumijevanja među ljudima. U nadi da će te blagdanske dane provesti u radosti susreta s obitelji i najbližima, te biti ispunjeni duhovnom srećom i mirom.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Općinski načelnik Ivan Buntić

Predsjednik Općinskog vijeća Ilija Papić

Čestitku je uputio i Izvršni odbor Preporoda:

Povodom ramazanskog Bajrama (četvrtak 13.5.2021.), svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti sa područja HBŽ, članovi, aktivisti i kulturni poslenici ovog društva upućuju najiskrenije čestitke.

„Neka plemenita simbolika posta i odricanja u ovim izazovnim vremenima bude poticaj radosti, darivanja, praštanja i prijateljstva. Upravo su dani ramazanskog Bajrama prilika da ispune vaše srce radošću, vaš dom ozračjem blagdanske milosti, a naše društvo slogom u dobru.

Uvjereni kako smo zajedno na putu istinske spoznaje ovih vrijednosti, želimo da ramazanske dane provedete u slozi, miru, međusobnom praštanju i ljubavi u krugu svojih obitelji, prijatelja ali i susjeda. Neka ovaj ramazanski Bajram bude još jedna poveznica svih ljudi dobre volje.”

Ostanite nam živo i zdravo!

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Čestitka tomislavgradskoga Merhameta:

HO “Merhamet” MDD Tomislavgrad imao je pojačane aktivnosti u mjesecu ramazanu, kako bi pomogao onima koji darivaju, tako i onima koji su u potrebi.
Zahvaljujemo na povjerenju i podršci u radu Merhameta našim partnerima: Udruženje “Izvor dobročinstva” Visoko, Helping Hand, Merhamet Njemačke, Merhamet Švedske, Prodex Tomislavgrad, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i drugi Duvnjaci i Duvanjke.

Posebno zahvaljujemo gl. imamu Mefžlisa Tomislavgrad Amer ef. Jugi na saradnji i podršci u radu Merhameta.

Ovim putem želimo čestitati nadolazeći ramazanski bajram. Želimo vam dobro zdravlje i puno sreće.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!
HO MERHAMET MDD Tomislavgrad