Bicikliranjem od središnjeg gradskog Trga u Livnu prema Donjim Rujanima te povratkom kroz sela Livanjskog polja i natrag na Trg kralja Tomislava u ponedjeljak je održana biciklistička vožnja u znak sjećanja na Domovinski rat.

Vožnja je priređena u okviru programa proslave 29. obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja, a koja se i ove godine održava u organizaciji Grada Livna u suradnji s Koordinacijom Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Kako su prenijeli organizatori, u vožnji su sudjelovali brojni članovi Biciklističkog kluba Livna te ljubitelji biciklizma.

Među biciklistima je bio i gradonačelnik Livna Darko Čondrić koji je zajedno sa sudionicima vožnje na Memorijalnom centru u Rujanima položio cvijeće i upalio svijeće u znak sjećanja na sve poginule i umrle branitelje.

Gradonačelnik Čondrić se s poštovanjem prisjetio svih koji su svoje živote dali za obranu Livna te zahvalio svima koji su tih ratnih godina branili livanjski kraj.

Po uspješno održanoj vožnji i povratku biciklista na Trg kralja Tomislava, svim sudionicima gradonačelnik je uručio prigodne zahvalnice, a među biciklistima je bilo i desetogodišnjaka čije je sudjelovanje u vožnji posebno obradovalo organizatore.

Tijekom vikenda održan je i tradicionalni 14. ribolovni kup u okviru programa proslave Dana obrane Livna.

Ribari su se okupili na natjecanju u sportskom ribolovu na Sturbi kod Kelavinog mlina, a najboljima među njima diplome je dodijelila predsjednica Gradskog vijeća Livna Hana Milak.