Vrijednost transfera je navodno 15 milijuna eura, a u tom slučaju procjenjuje se kako bi 450 tisuća trebalo pripasti „bijelima”. Riječ je o novcu koji bivšim klubovima u kojima je igrač ponikao pripada na temelju tzv. fonda solidarnosti, a iznosi maksimalnih pet posto, piše Slobodna Dalmacija.

Za svaku sezonu u kojoj je igrač napunio od 12 do 15 godina u toj sredini, klubu pripada 0,25 posto ukupnog transfera, a za one u kojima je napunio od 18 do 23 godine, po 0,5 posto. Stoga bi splitskom klubu trebalo pripasti ukupno tri posto od cjelokupnog transfera.

Špekulira se da Hajduk ima postotak od transfera Pašalića ako je iznos veći od tri milijuna eura, ali nema službenih potvrda. No, sigurna je solidarna naknada u spomenutom iznosu.

Pašalić je član londonske momčadi već šest godina, ali nije za to vrijeme upisao nijedan službeni nastup za Chelsea, samo je mijenjao sredine u kojima je bio na posudbama. Otkad je s 19 godina napustio Poljud bio je na posudbama u Elcheu, Monacu, Milanu, Spartaku iz Moskve dok je posljednje dvije sezone u klubu Serie A iz Bergama.

Više na Slobodnadalmacija.hr.

Foto: AFP