Djelatnici Policijske postaje (PP) Tomislavgrad u srijedu su od 66-godišnjeg A. Č. iz naselja Borčani kod Tomislavgrada, zaprimili dojavu da je u tom mjestu tijekom noći izvršena provala u njegovu obiteljsku kuću.

Očevidom je utvrđeno da je nepoznata osoba ili više njih u noćnim satima podesivim alatom provalila te ušla u podrumski dio obiteljske kuće, a nakon toga neometano u susjedni garažni dio gdje se nalazilo više radnih strojeva i aparata.
Provalnici su otuđili sve te uređaje čija je vrijednost nekoliko tisuća KM maraka te su se udaljuje u nepoznatom pravcu, naveli su iz MUP-a.
Inače, djelatnici krim policije PU Tomislavgrad u travnju ove godine razotkrili su mrežu počinitelja više kaznenih djela povezanih s imovinskim deliktima. Tada su pronađene i identificirane osobe s područja Mostara i Prozor – Rame koji su se dovodili u vezu s provalnim krađama na području Tomislavgrada.
U desetak takvih krađa počinjenih u zadnjih godinu dana na prostoru te općine, počinitelji su otuđivali novac i robu veće materijalne vrijednosti, oštetivši pri tom vlasnike kioska, trgovačkih radnji i obiteljskih kuća.
Nakon provedenih postupka vladalo je zatišje, da bi se u mjesecu kolovozu opet dogodilo nekoliko provalnih krađa, a na meti su bile obiteljske kuće s tehničkim stvarima i dragocjenostima.
Fena
Foto: instahu.com