Ultramaratonac Aleksandar Aco Golo počeo je u petak maraton iz Mostara prema Kninu u spomen Dana pobjede i uspješnog okončanja Vojnoredarstvene operacije Oluje u kojoj je i sam sudjelovao kao pripadnik Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Golo je krenuo u petak ujutro ispred središnjeg spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Mostaru, a njegov dolazak u Knin očekuje se sutra oko 16.00 sati.

On će se u Kninu priključiti sudionicima revijalne nogometne utakmice između veterana Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane koji će odigrati susret protiv pripadnika HV-a i MUP-a RH.

Prije polaska ultramaratonca, izaslanstva HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH te braniteljskih udruženja položila su vijence i zapalile svijeće na spomen obilježju hrvatskim braniteljima u Mostaru.

Aco Golo je kao pripadnik II. Gardijske brigade HVO-a sudjelovao u vojnim operacijama oslobađanja zapadne Bosne te Oluji u kojoj je oslobođena Krajina. Kako su izvijestili iz HNS-a BiH, na obilježavanju Dana pobjede u nedjelju u Kninu sudjelovat će predstavnici veterana HVO-a koji će u postroju nositi stijegove postrojba koje su sudjelovale u osloboditeljskim operacijama, a nazočnost je potvrdio i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Dnevno.hr