Protekloga vikenda kadetska ekipa ŽKK Tomislav nastupila je na polufinalnom turniru Lige mladih u Banovićima. Organizator turnira je Košarkaški savez BiH pod pokroviteljstvom USAID-a. Trebao je to biti turnir za pamćenje gdje bi naše igračice stekle novo iskustvo, ali i vidjele kako izgleda vrhunska organizacija jednoga turnira.

Na žalost, ništa od toga se nije dogodilo. Domaćin ŽKK Banovići trebali su nam organizirati i platiti smještaj i prehranu. No, rekli su da im je KS BiH obećao platiti smještaj samo za jednu ekipu i oni su se odlučili za ŽKK Mladi Krajišnik iz Banja Luke. Ne trebamo niti napomenuti da je ŽKK Tomislav do mjesta odigravanja utakmice putova 5 i pol sati, a nakon čega je trebao odigrati dvije utakmice skoro jednu za drugom (početak prve u 12.00 sati a druge u 15:30 sati). Napomenimo da našu ekipu domaćin nije niti dočekao niti ispratio. Navodno je u ime domaćina osoba zadužena za doček bila Jasna Sliško.

Što se tiče natjecateljskoga dijela, prvu utakmicu igrali smo s Mladim Krajišnikom 11.05.2019. u 12.00 sati i u sportskoj i fer utakmici izgubili 70:52. Drugu utakmicu trebali smo igrati s domaćinom ŽKK RMU Banovići, istoga dana u 15:30 sati, niti sat i pol poslije prve utakmice. Kao da to nije bilo dovoljno pa je domaćin, protivno pravilima, angažirao dvije igračice iz ŽKK Play off iz Sarajeva, Azru Nikšić i Enu Vujović, koje su 27. travnja 2019. igrale za svoj klub Play off na turniru u  Banovićima te osvojili četvrto mjesto iza ŽKK Konjic, ŽKK Kengur i ŽKK Banovići, te nisu izborile plasman na polufinalni turnir.

Kada smo vidjeli u zapisniku i na terenu navedene igračice, uložili smo pismeni prigovor, ovjeren i potpisan od strane službenog predstavnika kluba. Kako je domaćin ustrajao na tome da navedene igračice igraju, dobili smo rok od 15 minuta od prvog suca Dejana Brestovca iz Doboja, jer opunomoćenika/komesara nije uopće bilo, niti je delegiran. Nakon telefonskih konzultacija s predstavnicima Upravnog odbora KS HB, donijeli smo odluku da ne igramo utakmicu. Pismeni prigovor je prvi sudac, koji obavlja poslove opunomoćenika, priložio uz originalni zapisnik. KSBiH je utakmicu registrirao 20:0 u korist ekipe iz Banovića, iako su navedene igračice samo dva tjedna ranije igrale za Play off iz Sarajeva.

U trećoj utakmici između ŽKK Mladi Krajišnik i ŽKK RMU Banovići, koja je odigrana u nedjelju 12.5.2019. u 16:00 sati, pobijedila je ekipa ŽKK Banovići. KS BiH ju je registrirao postignutim rezultatom iako je ekipa iz Banja Luke također uputila žalbu na igranje navedene dvije igračice, ali poslije odigrane utakmice.

Nakon svega ostajemo čvrsto pri stavu da smo postupili ispravno, a kao potvrdu svega navedenoga može poslužiti i Facebook objava ŽKK Mladi Krajišnik: “BRUKA I SRAMOTA ŽENSKE KOŠARKE BIH U REŽIJI ŽKK „RMU Banovići“ i ŽKK „Play off“ Sarajevo!“, te dodati u organizaciji KS BiH pod pokroviteljstvom USAID-a.”

U prilogu možete pogledati i pisanu korespodenciju vezanu za ovaj turnir.

01
ŽKK MLADI KRAJIŠNIK
ŽKK TOMISLAV
70 52
Rezultat po četvrtinama:
(13:13; 22:14; 18:14; 17:11 )
  Opunomoćenik/ Komesar:
Suci: Dejan Brestovec i Jasenko Avdagić
PRIMJEDBE:  Bez primjedbi
Broj utakmice:
02
ŽKK RMU BANOVIĆI
ŽKK TOMISLAV
20 0
Rezultat po četvrtinama:
  Opunomoćenik / Komesar:
Suci:  Dejan Brestovec i Jasenko Avdagić
PRIMJEDBE: Ekipa ŽKK TOMISLAVA nije željela nastupiti na ovoj utakmici.
 Broj utakmice:
03
ŽKK MLADI KRAJIŠNIK
ŽKK RMU BANOVIĆI
60 74
Rezultat po četvrtinama:
(14:8; 9:25; 19:15; 18:26)
  Opunomoćenik/ Komesar:
Suci: Dejan Brestovec i Jasenko Avdagić
  PRIMJEDBE: Bez primjedbi

 

  EKIPA UT POB POR POK PRK KR BOD
1 ŽKK RMU BANOVIĆI 2 2 0 94 60 + 34 4
2 ŽKK MLADI KRAJIŠNIK 2 1 1 130 126 +4 3
3 ŽKK TOMISLAV 2 0 2 52 90 -38 2

 

 

ŽKK Tomislav/Tomislavcity