Jutros rano, uz Božju pomoć, okrećući pedale bicikla, na put iz Fribourga prema Tomislavgradu, krenuo je Bože Gudelj!

Upravo sam stigao u Sierre. Prešao sam 133 km i za ovaj dan je dosta. Odmaram. Sutra prelazim švicarske Alpe na 2005 m da bi se spustio u Italiju. Možda će to biti najteži dan na putovanju, al’ Boga na pomoć i polako… izjavio je upravo Bože.

Bože je, inače član i potpredsjednik Hrvatske katoličke zajednice Fribourg. I ništa ne bi bilo neobično da svoj put, dug 1300 kilometara, nije posvetio udruzi “Kap ljubavi”!

Svjestan je Bože da pred njim nije lagan put, da će biti i prepreka, al’ ljubav prema Tomislavgradu, koju je naslijedio od pok. oca i majke vuče ga korijenima! Pokrenuo je Bože i ekipu iz spomenute zajednice, obitelj i prijatelje i prikupljao donacije za Kapljicu! Rekao je da žele i na ovaj način pokazati da su uz udrugu “Kap ljubavi” i fra Đoku, da žele biti podrška u radu udruge!

Možemo slobodno reći da je ovim činom lagano krenulo obilježavanje dvadesete obljetnice postojanja udruge “Kap ljubavi”, koju ćemo, ako Bog da, sa svima Vama proslaviti 1.11.2019. u Svadbenom salonu “Lovre “u Bukovici.

Svoj put dobrote, Bože je nazvao “Humanitarni kilometri biciklom za “Kap ljubavi”!

Dragi Bože, tebi od srca želimo sretan i blagoslovljen put! Neka te naš Nebeski Otac prati i čuva na ovom posebnom, možemo reći hodočašću! Hvala ti  što u tvojim grudima, ma gdje bio, kuca “duvanjsko srce”, spremno pomoći drugima! Hvala Hrvatskoj katoličkoj zajednici u Freibourgu, kao i svima koji ste pomažete i ovaj hvale vrijedan projekt!

Naravno da svaka donacija dobro dođe, no sad je najvažnije da naš Bože ostvari svoj san i sretno stigne u Tomislavgrad, gdje ćemo ga, ako Bog da dočekati pred našom bazilikom! Hvala od srca! Božu preporučujemo i u Vaše molitve!

Kap ljubavi Tomislavgrad/Tomislavcity