Želim Vama, dragi prijatelji i čitatelji, ispričati jednu inspirativnu priču čiji je autor Bog, a glavni protagonist priče je Marko Dumančić iz Kupresa, malog grada u Bosni i Hercegovini.

Marko je mladić koji je odrastao u Kupresu gdje je završio osnovnu i srednju školu. Volio je ples, glazbu, pjevanje, ali u takvoj sredini nije mogao ostvariti svoje ambicije i snove. Biti drugačiji i imati različite ambicije i zanimanja značilo je da se ne uklapaš. Marko svoju studentsku avanturu započinje u Zagrebu na Geodetskom fakultetu. Veći grad donosio je i veće mogućnosti pa tako i za ostvarenje Markovih snova. Njegova želja i ljubav prema umjetnosti svakim danom je bivala sve veća i jača. Vreća sa snovima počela se polako otvarati, pa se Marko okušao na audiciji za X-Factor Adria koja ga vodi do poznate hrvatske škole pjevanja Husar & Tomčić.

Nakon nekog vremena, Marko postaje i član Ansambla Kolbe. Međutim, autor ove priče je odlučio Marku dati malo teži križ. U samo godinu dana Marko i njegova mlađa sestra Dora ostali su bez roditelja, koji su izgubili svoju bitku s bolešću. U tako teškim životnim trenucima dolazi tisuću pitanja na koja ponekad nema odgovora. Ipak, Marko i Dora svoju snagu crpili su iz vjere i pouzdanja da Bog ispravno čini, umnaža vjeru, učvršćuje ufanje i usavršava ljubav. Prihvatili su križ koji im je autor dao i nose ga s širokim osmijesima. Vjerujte mi, svaki put kada ih sretnete na ulici, vidjet ćete vjeru i radost.


Ljubav, taj veliki vladar, mom je mrtvom ja vratila život. Moje oči, oslijepljele od suza, opet vide. Ljubav me iz pećine očaja podigla u nebesko kraljevstvo Nadanja. Svi moji dani su bili kao noći. I gle! Došla je zora. Sunce će uskoro izaći. Dah upravo rođenoga Isusa ispunio je nebo i pomiješao se sa zrakom. Život koji bijaše pun jada, sada preplavljuje radost, jer Dijete grli moju dušu. (Kahlil Gibran, Glas učitelja)

Nakon određenog vremena Marko je dobio glavnu ulogu u prvom hrvatskom mjuziklu o životu svetog Antuna. Iza cijele te priče stoji mnoštvo truda, rada, posvećenosti i na kraju unutarnje ispunjenje koje ništa ne može zamijeniti. Marko završava svoj studij i dobiva zvanje magistra inženjera geodezije i geoinformatike, ali odlučuje napraviti umjetničko djelo od svog života. Odlučio je ići za svojim snovima i za svojom sretnom zvijezdom. Prijavljuje se na prestižnu akademiju u New Yorku pod nazivom The American Musical and Dramatic Academy (AMDA). Uzbuđenje kada čekate mail s rezultatima ispita zamijenilo je uzbuđenje povratnog maila iz Amerike. Dobivši povratni mail i odgovor da je primljen na AMDA uzbuđenje traje i danas i vjerojatno će trajati još jako dugo. Život piše izvanredne priče, a Marko i njegovo svjedočanstvo su dokaz tomu. Vjerujem da smo svi koji poznajemo Marka beskrajno ponosni i radosni zbog njega.

DOBRI LJUDI!
Pokažimo srce i pomozimo Marku da skupi potreban iznos za svoju školarinu i ostvarenje snova u Americi. Ovo je link preko kojega možete pomoći.
Naše malo, nekome znači puno!

Za uplate iz BIH:

INTENSA SANPAOLO BANKA
Dumančić Marko,
Osmanlije BB
80320 Kupres BOSNA I HERCEGOVINA
IBAN: BA391544099998971905

Uz napomenu: Za školarinu – Amerika

Klara Mršo/Tomislavcity