Iz Udruge „Nada“ Tomislavgrad poslalili potvrđuju kako brojni naši Duvnjaci u zemlji i iseljeništvu, ali i njihovi prijatelji i dalje nastavljaju pomagati one najpotrebnije u duvanjskome kraju. U ovo božićno vrijeme čine to s posebnom ljubavi.

Iz Udruge navode sljedeće:

Ovih je dana bilo zaista veselo ozračje u Udruzi „Nada“, počevši od proslave Svetog Nikole pa sve do Božića. Djeca su dobila obilje darova sve zbog velikoga srca dobrih ljudi. Uz paketiće dobivene za Svetog Nikolu djeca su primila i darove od Livanjske zajednice Frankfurt, a njih su do naše Udruge dopremili članovi „Kapi ljubavi“.

Darovi su, kao i svake godine, stigli i od Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a. U ulozi djeda Božićnjaka dopremio ih je pomoćnik ministrice gospodin Milan Mihaljević.

Ljubav i darežljivost prema djeci Udruge „Nada“ posvjedočili su i u Kulturno umjetničkom društva „Napredak“ Ludwigsburg. Naime, naš Duvnjak Branko Mašić izvjestio je tajnicu Udruge gospođu Magdalenu Marinčić da su sav prilog od donacija prikupljen na božićnom domjenku ovoga Društva odlučili darovati upravo Udruzi „Nada“.

Udrugu je posjetio i Vjeko Klarić iz Mrkodola, nastanjen u Zagrebu.Vjeko je jedan od organizatora „Mrkodoljske večeri“ u Zagrebu. Od priloga skupljenih na toj večeri potpomogli su rad Udruge „Nada“ i nekoliko obitelji kojima je njihova pomoć dobro došla.

Onaj koji već „tradicionalno“ pomaže štićenike udruge „Nada“ je i Kongoranin Ilija Sliško Tući , nastanjen u Salzburgu. Tući je jedan od organizatora „Ramske noći“ na kojoj skupljaju priloge za potrebite. U Tomislavgradu, kao i u Rami, pomažu rad  srodnih udruga i potrebitih obitelji te su dosad prikupili i podijelili više od 10 000 eura u ovu hvale vrijedne svrhe. Ove godine se Tućiju za donaciju dodijeljenu Udruzi „Nada“ priključila gospođa koja želi ostati anonimna, no u Udruzi Nada želimo joj javno i isreno zahvaliti za pruženu pomoć.

Ovom prigodiom ističemo da je našu Udrugu na Badnjicu svojim posjetom obradovao i Dražen Sladoja, također naš Duvanjak. On je u ime Hrvatske katoličke misije Bern  donio novčana sredstva prikupljena u njihovoj zajednici.

Sama činjenica koliko ljudi prepoznaju rad i značenje ove Udruge za osobe s poteškoćama u razvoju daje motivaciju da Udruga „Nada“ i dalje nastavi sa svojim radom kao i u proteklih skoro gotovo 20 godina svoga rada.

Iz Udruge „Nada“ svim ljudima koji su se ovih dana sjetili njihove (naše) Udruge od srca iskreno zahvaljujujemo te  svima želimo sretan Božić i obilje zdravlja i Božjeg blagoslova u novoj godini.

Udruga „Nada“ Tomislavgrad/Tomislavcity

Foto: Arhiv