Godina puna kušnji i upitnika iznad glave. Godina prepunjana brojkama koje su sijale i siju strah kod čovjeka. Onda tu nastupa pojedinac koji sam treba odlučiti što želi biti, ovca ili pastir, i kojemu Bogu se želi moliti. Umrijet nam je svima da bi doživjeli Kraljevstvo Božje, možda od korone, raka ili srčanog udara, ali NE od straha.

Kada bih morala birati prigodnu pjesmu za ovu prolazeću 2020. godinu bez sumnje bih odabrala duhovnu pjesmu pod nazivom Mesija, a koja u jednom svom dijelu glasi ovako: Ovo je posljednje vrijeme u kojem živimo mi, Ruše se carstva i dižu sjene, jeftino prodaju sni, Al’ovo je vrijeme za hrabre i Božji je duh svima dan. Načinimo za Njega silna djela jer uskoro dolazi dan. Mesija na oblaku će doć, kao sunca sjaj na zadnje trube znak, On dolazi, podignimo glas.

Ovo je zaista vrijeme za hrabre. Odvažiti se i vjerovati, prepustiti svoje dane i svoje biće Kristu. Ovaj Božić je nekako poseban, daje nam priliku da kroz ova teška vremena osvijestimo bitnost Božića i života. Ona nije u materijalnom raskoši i blještavilu velikih reklama, ona nije ni u količini slastica, božićnih kuglica, ukrasa, niti u veličini tvoje božićne jelke. Bitnost Božića i postojanja je u jednostavnosti, poniznosti i darivanju sebe drugima. Poniziti se pred svijetom da bi bili uzvišeni u Kraljevstvu Nebeskom. Ti možda ovoga Božića nisi sa bližnjima i prijateljima, možda si u drugom gradu, na drugoj grudi, ali Božić je da progledamo i to srcem, ne očima. Božić je radosni dolazak Ljubavi. Božić je naša Nada. Božić je naša Radost i naš Mir. Božić je zagrljaj, a ne distanca. Božić je pjesma, a ne maska. Božić je ufanje, a ne strah. Božić je naš život vječni. Zato bdij i ti prijatelju, osmjehni se čudesnoj betlehemskoj zvijezdi koja je došla nakon 800 godina, zahvali se i raduj ovoga Božića. Vjeruj, jer vjera pomjera planine!

Sretan i blagoslovljen Božić, presveto porođenje Isusovo!

Klara Mršo/Tomislavcity