Božićna akcija pod nazivom “Darujmo igračke za Dječji vrtić Tomislavgrad”, koju je organizirala mlada entuzijastkinja Marija Kraljević – Šarac iz Tomislavgrada, uspješno je završena.

Po njezinim riječima, prikupljeno oko 15 kartonskih kutija ispunjenih plišanim igračkama, lutkama, autićima, bojicama, papirom, plastelinom i svim drugim što bi djeci mogla biti od velike koristi.

“Na ideju sam došla nakon razgovora s direktoricom vrtića Ljiljanom Dilber koja je istaknula da su slabo opremljeni igračkama, ukazavši na činjenicu da je proširenjem vrtića i njihov kapacitet s djecom povećan”, kazala je Kraljević -Šarac.

Odlučila je da pomogne vrtiću i obraduje dječicu te je došla na ideju da napravi facebook stranicu pod nazivom “Božićna akcija za Dječji vrtić Tomislavgrad”. Odaziv je, kako je dodala, bio jako dobar i prikupljeno je dosta igračaka.

U suradnji s Humanitarnom udrugom “Kap ljubavi” iz Tomislavgrada dogovorila je i da jednu kutiju s prikupljenim igračkama doniraju Majčinom selu u Međugorju kako bi se razveselila i mala djeca unutar te ustanove.

Kraljević – Šarac je zahvalila svima onima koji su sudjelovali i podržali ovu akciju te naglasila kako će prikupljene igračke ovih dana biti isporučene djeci u Dječjem vrtiću Tomislavgrad.

(Fena)