Branko Ivković, predsjednik županijskog odbora HDZ-a BiH na današnjoj tiskovnoj konferenciji, na kojoj je govorio o formiranju nove Vlade HBŽ-a i o smjenama u ŠGD “Hercegbosanske šume” d.o.o., osuo je paljbu po članovima HDZ-a iz Tomislavgrada. Nazvao ih je odmetnutom grupacijom, zavjerenicima, disidentima, frakcijom…

– Ako ovako nastave iz Tomislavgrada, Županijski odbor HDZ-a BiH će raspustiti OO HDZ-a BiH Tomislavgrad. Jedna od disciplinskih mjera koje ŽO HDZ BiH može poduzeti je i isključenje neposlušnih članova. Ivan Vukadin i Petar Galić su u nadležnosti Predsjedništva HDZ-a BiH. Očekujem aktivniji angažman Središnjice i razriješenje nastale situacije, rekao je Ivković.

– Tko poznaje vodstvo HDZ-a 1990. iz Livna, tko poznaje dr. Nediljka Rimica, zna da s njima nije moguća nikakva koalicija. Odgovorno tvrdim da Županijski odbor HDZ BiH u Hercegbosanskoj županiji nije u koaliciji s HDZ-om 1990. i nikada neće biti dok su ovi ljudi u vodstvu HDZ-a 1990, rekao je zmeđu ostaloga Branko Ivković.

Također, Branko Ivković optužio je OO HDZ-a BiH Tomislavgrad za izbornu prijevaru. Spominje četiri izborna mjesta u Livnu gdje je po njegovom mišljenju HDZ Tomislavgrad u suglasju s HDZ – om 1990. uradio prijevaru kako bi oslabio HDZ Livno.

Predsjednik Vlade Ivan Jozić govorio je o svome razočarenju u neke ministre, posebno apostrofirajući ministra Brešića, koji je po njemu stao uz duvanjske HDZ-ovce. Branko Ivković najavio je sankcije unutar HDZ-a prema ministru Brešiću.

Odluku o smjeni četiri člana Skupštine ŠGD “Hercegbosanske šume” d.o.o. Kupres komentirao je i Dragan Konta, smijenjeni predsjednik te Skupštine, kazavši kako se u Hercegbosanskim šumama „radi ustrajno i kvalitetno“. Posebno se okomio na bivšeg predsjednika Skupštine Hercegbosanske županije, gosp. Roberta Bagarića.

Ile Krezo, smijenjeni član Skupštine ŠGD “Hercegbosanske šume” za sve probleme unutar Hercegbosanske županije optužio je članove HDZ-a iz Tomislavgrada, naglasivši da je njegova smjena udar na sve povratnike u općinama Glamoč, Grahovo i Drvar te da je podružnica šuma iz Glamoča najjača u okviru ŠGD “Hercegbosanske šume” d.o.o. i da ona hrani Tomislavgrad!

Na kraju konferencije najavljeno je da će sutra biti održana nova sjednica Županijskog odbora HDZ-a BiH HBŽ-a na kojoj će se pokušati približiti stavovi između Livna i Tomislavgrada i donijeti odluke o smjernicama budućeg djelovanja unutar stranke.

Iako je ova, do sada najzanimljivija, tiskovna konferencija ŽO HDZ-a BIH trajala više od jednog sata, vrijedi ju poslušati.

 

 

Tomislavcity