Predsjednik Kluba zastupnika SNSD-a u Skupštini Hercegbosanske županije Goran Broćeta izjavio je Srni da ova stranka neće podržati prijedlog sastava nove županijske vlade jer njen sastav ne odslikava volju srpskog naroda.

“Volja srpskog naroda na proteklim lokalnim izborima je jasno bio SNSD, kao najveća i najstabilnija partija srpskog naroda, a nikako privatne interesne grupe i Srba koji su podobni Hrvatskom nacionalnom pomaku iz Tomislavgrada, pod čijom dirigentskom palicom igraju”, rekao je Broćeta.

On je naglasio da pokušaj formiranja takve Vlade Hercegbosanke županije predstavlja “privatni interes pojedinaca”.

Komentirajući današnji pokušaj formiranja nove Vlade HBŽ, Broćeta je naglasio da se na taj način nastoji razbiti srpsko biračko tijelo i utopiti u HNP-ovu strukturu.

“Šta drugo može značiti uvođenje u vlast stranaka koje su imale po tridesetak glasova na tek održanim lokalnim izborima i to sve rade na godinu i po dana pred raspisivanje općih izbora. Vjetrovi koji pušu iz Tomislavgrada nanose opasne zračne mase, koje su opčinile par ljudi koji odjednom zaboraviše na narod koji ih je birao i na stranku preko koje su dobili puno ime i prezime”, rekao je Broćeta.

On je istakao da oni koji podrže formiranje nove vlade u HBŽ-u nemaju što tražiti u SNSD-u.

“SNSD nikad neće i nije prodao vjeru za večeru, te smatramo da svi oni koji su s nama, a planiraju podržati predloženi sastav vlade, više nemaju šta tražiti u SNSD-u. Mi ćemo i dalje nastaviti dosljedno voditi ozbiljnu politiku u Hercegbosanskoj županiji i hodati čistog obraza kroz narod, a narod je jedini pravedan sudac”, naveo je Broćeta.

Za danas planirana izvanredna sjednica Skupštine HBŽ, na kojoj je trebala biti imenovana nova vlada, odgođena je za ponedjeljak, 21. prosinca.