Veliki župni zbor „Fra Stipe Kurevija“, 9.  prosinca 2020., proslavio je 15. obljetnicu svoga djelovanja u župi Bukovica.

Svetom misom za pokojnog župnika fra Stipu Kureviju koji se na današnji dan, prije 16 godina, preselio Gospodinu, započelo je ovo prigodno slavlje.

Misu je predvodio fra Petar Drmić u sumisništvu s bukovičkim župnikom fra Mladenom Rozićem i fra Vinkom Kurevijom, župnikom u Seonici. Veliki zbor je skladnim pjevanjem upotpunio misno slavlje.

I kako fra Petar reče o ljepoti zahvalnosti i sjećanja, tako  se i ovaj dan pretoči u  zahvalu Bogu i dragim ljudima; fra Stipi Kureviji koji se za života predano zauzimao za ovu župu, njezin materijalni i duhovni rast, a posebice za djelovanje župnog zbora koji ponese njegovo ime.

Iskazali su zboraši zahvalnost preminulim članovima zbora paleći svijeće na njihovim počivalištima, nisu zaboravili Boću, Tomu, Tonija, Darka – počivali u miru.

Dakako, nije izostalo ni prijateljsko druženje uz poštivanje propisane socijalne distance, ali i potrebite ljudske blizine.

Iva Bagarić/Tomislavcity