U petak, 8. lipnja 2018. godine, na blagdan Srca Isusova, učenici devetih razreda OŠ fra Mije Čuića – Bukovica, svečano su se oprostili od osnovne škole.

Svetom misom u crkvi sv. Franje Asiškog u Bukovici zajedno sa svojim roditeljima, nastavnicima i vjeroučiteljima zahvalili su Bogu na svim darovima kojima ih je obasuo. Prigodnim riječima obratio im se fra Petar Drmić ukazavši na zahvalnost što ju treba imati prema svima koji nas prate na putu odrastanja, a najviše prema Bogu Stvoritelju. I fra Jozo Radoš – Đoka je uz fra Petra sudjelovao u misnom slavlju pokazavši svojim Rožanima da je uz njh. Osjetio se govor srca naših svećenika i djece ovoga kraja.

Potom zajedničko fotografiranje ispred crkve pod stručnim objektivom „Studia Perić“, a onda put Svadbenog salona „Lovre“.

Zajednička kava kod Lovre postala je lijepa tradicija za roditelje koji ispraćaju svoju djecu u svijet odraslih. Zavrijedili su i Iva i Lovre riječi zahvale jer godinama podupiru školu u svim događanjima i pokazuju kako se radi za opće dobro. Uzoran su primjer kvalitetne suradnje.

Za glazbu i štimung pobrinuo se Toni Pecić i oduševio veselu ekipu.

Na samom početku uz nazočnost roditelja, ravnateljica Marija Karačić podijelila je pohvalnice učenicima za odličan uspjeh u svih devet godina, a dvoje njih je svih devet godina u svjedodžbama imalo sve petice. Uz pohvalnice im je uručena i nagrada – Monografija škole.

Zahvalili su učenici i roditeljima i nastavnicima pa u veselom raspoloženju nastavili plesati i pjevati zajedno sa svojim učiteljima. Pokazali su kako se može veseliti na dobar način, bez ikakvog izgreda.

Bila je ovo odlična generacija mladih koji se traže, a na nama je da im pokažemo put i povjerimo ih Presvetom Srcu Isusovu.

Iva Bagarić/Tomislavcity