Čapljina je ovoga tjedna ostala bez statusnog simbola koji je više od pola desetljeća asocijacija na ovaj grad – hotela ”Mogorjelo”.

Naime, hotel ”Mogorjelo” zatvorio je vrata za posjetitelje! Mjesto okupljanja mnogobrojnih Čapljinaca i njihovih gostiju, kako zbog svakodnevnog ispijanja kave, tako i zbog raznih događaja, više ne postoji.

Treba svakako spomenuti kako je ovaj hotel bio središte kulturnog i zabavnog života u Čapljini, s obzirom da je upravo u njemu održana većina okruglih stolova, priredbi, maturalnih zabava, promocija knjiga…

Zbog promjene vlasničke strukture hotel ”Mogorjelo” zatvoren je do daljnjeg – ne rade ni caffe bar, ni sobe, ni svečana dvorana, ni restoran…

Čapljinci ističu kako im je neobično vidjeti ovaj hotel u mraku, jer je on desetljećimasimbol Čapljina koji vas dočeka na ulazu u grad.

Nakon  što je u ratu bio teško oštećen i zapaljen doživio je rekonstrukciju, a ponovno je otvoren 2009. godine. Čapljinski hotel oporavio se tako od rata, a hoće li od novonastalih prilika – tek ostaje vidjeti.

Bljesak.info