Hrvatska slavi veliku pobjedu – u trećem kolu skupine B Kauboji su bili uvjerljivi protiv Makedonije. Ovom pobjedom Hrvatska je osigurala drugi krug Svjetskog rukometnog prvenstva 2019.

Lino Červar bio je izbornik Makedonije i jako dobro ih poznaje. ”Njegovi” Makedonci nisu mogli protiv Hrvatske.

”Nisu zahvaljujući igračima koji su jako dobro igrali. To je važna pobjeda jer prenosimo dva boda, ali i pored te pobjede opet se moramo boriti za još dva boda sa Španjolskom. Moramo biti skromni, spremit se i pored ovakve publike tražiti pobjedu. Taktički smo bili dobri, obrana je dobro funkcionirala, napad je bio lucidan, držali smo utakmicu pod kontrolom”, rekao je Červar nakon utakmice za RTL.

Kiril Lazarov i ostali Makedonci bili su zaustavljeni.

”Mi smo bili uspješniji u 7 na 6, postavili smo dobro igru, analizirali smo ih jako dobro. Dečki zaslužuju sve pohvale, od kapetana Duvnjaka do najmlađeg Vide.”

“Ima onih koji nas kritiziraju…”

Hrvatska je pokazala raznovrsnost u napadu, golovi su padali sa svih strana, a čak je i vratar Šego uspio zabiti.

”Tim je najbolji igrač, uživamo u timskoj igri. Ljudi bi od nas svašta htjeli, ima i onih koji nas kritiziraju, ali mi idemo svojim putem. Napravit ćemo što možemo, to su zdravi dečki koji daju sve od sebe pa čak i ako nekad lošije odigraju, mislim da smo na dobrom putu. Ponos i čast nam je igrati za reprezentaciju.’

Kapetan Duvnjak bio je najbolji strijelac sa šest pogodaka.

“Prije svega, želio bih se zahvaliti predivnoj publici koja nas je nosila, nadam se da smo im barem malo zahvalili, odigrali smo dobro. Obrana je funkcionirala, u napadu smo igrali pametno, od početka smo imali utakmicu pod kontrolom i zasluženo slavili”, rekao je u izjavi za RTL nakon utakmice.

Gol.hr