Budući da je lani u Chelseaju bio na posudbi, hrvatskom veznjaku neće biti potrebna posebna prilagodba, ali novost će i za Kovačića biti novi strateg.

Mateo Kovačić u ponedjeljak je i službeno postao prvi hrvatski nogometaš od sto milijuna eura, prenosi Večernji list.

To je spektakularan ishod transfera našega 25-godišnjega reprezentativca iz Real Madrida u Chelsea, čijim je zaključenjem engleski klub uspio preduhitriti Fifinu zabranu transfera, a Mateu priskrbiti status hrvatskoga transfernog rekordera.

Vijest su na svojim profilima na Twitteru potvrdila oba kluba, madridski i londonski, a mediji nagađaju da je Chelsea Realu isplatio nešto više od 40 milijuna eura.  Odštetni iznos koji su inozemni klubovi, najprije Inter, potom Real Madrid i sada Chelsea, ugovorili za Matea Kovačića upravo se popeo na vrtoglavih stotinjak milijuna eura, što je neusporedivo više od svota plaćenih za bilo kojega hrvatskog nogometaša.

Do sada je rekorder bio Mario Mandžukić, za kojega su Wolfsburg, Bayern, Atlético Madrid i Juventus ukupno bili izdvojili 63 milijuna eura. Budući da je lani u Chelseaju bio na posudbi, hrvatskom veznjaku neće biti potrebna posebna prilagodba, ali novost će i za Kovačića biti novi strateg. Podsjetimo, Maurizio Sarri napustio je klupu Modrih i otišao u Juventus, a sve govori da će njegovo mjesto tijekom tjedna preuzeti Frank Lampard.

Mateo Kovačić jedini je svjetski nogometaš koji je osvojio čak četiri europska klupska trofeja zaredom, a između njih i srebro na Svjetskom prvenstvu. Kovačić u svojim vitrinama ima medalju kao osvajač tri naslova u Ligi prvaka s Realom Madridom te Europske lige s Chelseajem, piše Večernji list.