Upravno vijeće Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije (HBŽ) usvojilo je odluku o visini premije zdravstvenog osiguranja za sve osiguranike ove ustanove, a koja će kao i proteklih godina iznositi 30 maraka po osobi, potvrđeno je iz te županijske ustanove.

Kupovina premija neće se odvijati putem općinskih ispostava zdravstvenog osiguranja HBŽ-a kao što je to bilo ranijih godina, nego putem organizacija ovlaštenih za obavljanje poslova platnog prometa.

Prodaja premije zdravstvenog osiguranja, odnosno markica za narednu godinu počinje 1. prosinca ove godine, a krajnji rok prodaje je 1. ožujka 2020. godine.

Kupnjom navedene premije osiguranici su oslobođeni plaćanja participacije za 131 definiranu medicinsku uslugu, a osim županijskih zdravstvenih ustanova, markica vrijedi i za Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

Zavod za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije za tekuću godinu prodao je 24.163 premije zdravstvenog osiguranja, čime je ta ustanova ostvarila prihod od 724.890 maraka.

(Fena)