Dopisom našem portalu javio se čitatelj s područja Mesihovine (ime poznato Uredništvu). U pismu navodi sljedeće:

U prošli petak sam slučajno saznao da se održava nekakav javni skup u maloj školi.
Navodna tema je bila dodjela koncesije za kopanje rude.
Prvo sam pomislio, kako nisam u selu, da netko od mojih bližnjih zna o čemu je riječ i da će otići na taj skup.
Na kraju se ispostavilo da ipak nitko ništa ne zna, što me blago rečeno uznemirilo. Kako saznajem slično stanje je i s mnogim drugim mještanima.
Navodno su određeni ljudi pozvali određene ljude.
Pa se pitam što je sa nama ostalim, možda nismo dovoljno bitni za ovako nešto ili?
Imajući u vidu dosadašnja događanja oko boksita u Mesihovini, od toga da je u Jugoslaviji prodan dio sela i milijuni kubika rude za dva pečena janjeta, kao i noviji pokušaji otimanja rudnika iznad Stepena, ili zadnje kopanje bez dozvola, bolje rečeno krađa rude. Zbog svega ovog, ovakav način odnosa s javnošću je neprihvatljiv, te ukazuje na sumnjive namjere.
Pošto se radi o nečem ozbiljnom, a javnost niti danas nije upoznata o zaključcima tog skupa, ovim putem pozivam odgovorne da objasne što se zbiva.
Neka se izjasne zašto nije bio javni poziv za ovaj skup i zašto se skriva od javnosti nešto, što se nas svih tiče i za što svi snosimo odgovornost?
Nadam se da će se netko udostojiti i odgovoriti.
Unaprijed hvala u ime svih mještana MZ Mesihovina.

Tragom ove informacije pokušali smo doznati je li ranije bio objavljen ikakav javni poziv u svezi navedene teme. Upućeni smo na općinskoga vijećnika Josipa Bagarića koji nam je kazao da je navedenoga petka održan uži sastanak članova MZ Mesihovina te da će javna rasprava za sve mještane MZ Mesihovina o navedenoj temi – točnije o mogućoj dodjeli koncesiji za iskop rude na području MZ Mesihovina, isključivo podzemnim kopom, biti održana u utorak, 18. veljače, u 16 sati, u maloj školi u Bučićima.

Tomislavcity