Daniel Cormier postao je novi prvak teške kategorije UFC-a nakon što je u Las Vegasu nokautirao Stipu Miočića. Nije dugo trajao meč je je Cormier već u prvoj rundi došao do pobjede. Stipe je dobro otvorio borbu i nekoliko puta opasno ugrozio Cormiera.

No, kako je runda odmicala, Cormier je izgledao sve bolje i borci su se upustili u žestoku tučnjavu. Naš Stipe tu nije dobro prošao, iako valjda istaknutu da ga je protivnik minutu prije kraja runde prsto ubo u oko, zbog čega je sudac nakratko zaustavio borbu. Nakon što su nastavili, Stipe je primio snažan udarac u bradu i pao, a onda ga je Cormier dokrajčio na podu. Daniel Cormier tako je iznenadio MMA svijet jer su mnogi vidjeli Miočića kao favorita, iako se znalo da je DC jako opasan, ali američki borac sjajno je odradio borbu i uzeo pojas.

Ispisao je tako povijest jer je istovremeno prvak u poluteškoj i teškoj kategoriji, a pobjeda će mu biti slađa jer je došla na pomalo neočekivani način. Naime, svi su kao glavnu prednost Cormiera vidjeli hrvanje i vjerovali su da bi do pobjede mogao doći na taj način, ali on je u pravoj tučnjavi u stojci uspio poraziti Miočića.

vecernji.hr