Velika žrtva zahtjeva veliko sjećanje.
Na Seoskom trgu kod Područne škole Ljubomira Ljube Radoša ispred spomenika Hrvatskim braniteljima u Crvenicama večeras se oko 18 sati okupilo 50-ak mještana kako bi paljenjem svijeća i molitvom odali počast žrtvi Crveničani paljenjem svijeća iskazali poštovanje žrtvi VukovaraŠkabrnje.
Na samom početku prisutnima se prigodnim riječima obratio predsjednik Mjesne zajednice Crvenice Ilija Snigo Zorić koji je rekao da se danas možemo zvati slobodnim ljudima jer su hrabri branitelji zbog nas i naše budućnosti žrtvovali najvrjednije što su imali, svoje živote.
„ Večeras se simbolično sjećamo najveće žrtve i tragedije naše novije povijesti – tragedije Vukovara, Škabrnje i ostalih mjesta simbola stradanja hrvatskog naroda. Sjetimo se u našim molitvama hrabrih ljudi, heroja, zaštitnika i branitelja.
S ovog mjesta, svi skupa kao jedan pošaljimo sućut, osjećanje i upozorenje da se ovakav zločin više nikada i nikome ne dogodi. Upalimo svijeću, simbol vječnog života da svijetli za sve njih, da obasja putove kojima njihove duše putuju.“ – kazao je Zorić.
Prisutnima se obratio i župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Seonica fra Vinko Kurevija. Nakon molitve ukazao je na čovječnost i pozvao nas na jedinstvo u teškim trenucima.
„Večeras smo u mislima i molitvi sa svom našom hrvatskom braćom.” – rekao je fra Vinko.
Ured za odnose s javnošću/crvenice.com