Ovih dana puno toga događalo se u našem selu. Živo i užurbano je već nekoliko dana. Naš advent otvorili smo 22. prosinca 2018. godine svečanim blagoslovom novouređenih prostorija škole, navode na portalu crvenice.com, a potom su upriličili i susret duvanjskih župnih zborova.

– Zaista je bilo lijepo slušati božićne pjesme u izvedbi zborova iz Tomislavgrada, Stipanića, Bukovice, Roškog Polja i naše župe. Na kraju smo svi zajedno otpjevali pjesmu Narodi nam se, ističu Crveničani zahvalni na odazivu zborova.

Proteklih dana Crveničane, ali i one pristigle iz drugih krajeva, uveseljavali su Tamburaši s kamena, a one najmlađe likovi iz dječjih animiranih filmova.

-Okupio se velik broj ljudi, kako iz našega tako i iz okolnih sela te se pjevalo i plesalo do dugo u noć, dodaju na portalu crvenice. com.

U okviru programa „Advent i Božićni dani u Crvenicama“, koji će potrajati do 30. prosinca bit će upriličena i večer folklora, komedija „Sve volim, samo folklor ne“ u izvedbi HKUD Crvenice, nastup glazbene skupine „Jeka bend“ te tradicionalna, 39. po redu seoska priredba. Dio ostvarenih prihoda s ovoga događanja Crveničani su namijenili u humanitarne svrhe – za „Marijine obroke“.

Crenice.com/Tomislavcity

Fotogalerija: crvenice.com