U Londonu je danas objavljen uži izbor za nagrade FIFA-e koje će se dodijeliti 24. rujna u Londonu. Među nominiranima je i izbornik Vatrenih Zlatko Dalić. 

Dalić, koji je vodio Hrvatsku do srebra na Svjetskom prvenstvu, je u užem izboru za najboljeg trenera svijeta zajedno s dvojicom Francusa, francuskim izbornikom Didierom Deschampsom i bivšim trenerom Real Madrida Zinedineom Zidaneom.

Dalić je moj favorit, ono što je napravio je nevjerojatno. Sjeo je na klupu i odmah je morao pobijediti u Ukrajini da bi zadržao izglede. Imao je samo nekoliko mjeseci za rad s igračima. Ono što sam vidio od Hrvatske na SP-u bio je sjajan timski duh, nevjerojatne vještine, a on je sve to napravio. Deschamps je osvojio SP kao igrač i trener, velik je to uspjeh, ali mislim da se ne može mjeriti s onim što je napravio Dalić, rekao je član komisije Peter Schmeichel.

Član sam komisije i teško mi je gledati dalje od Svjetskog prvenstva. To natjecanje održava se svake četiri godine i to je vrijeme i mjesto za pokazati što znaš, Priznajem, moje glasanje bilo je 98 posto inspirirano time kako je tko igrao u Rusiji, objasnio je Schmeichel svoje preferencije.

Dalić, Deschamps i Zidane iskristalizirali su se iz šireg popisa, na kojemu su bili još ruski izbornik Stanislav Čerčesov, izbornik Engleske Gareth Southgate, izbornik Belgije Roberto Martinez, trener Juventusa Massimiliano Allegri, trener Manchester Cityja Pep Guardiola, trener Liverpoola Jürgen Klopp, trener Atletico Madrida Diego Simeone i trener Barcelone Ernesto Valverde.

U izboru za FIFA-inu nagradu u obzir se uzima učinak od 3. srpnja 2017. do 15. srpnja 2018. godine.

hrt.hr