Na Sportskom centru Omolje u utorak 13. kolovoza 2019. godine upriličit će se druženje i pučko veselje domicilnih i raseljenih Omoljana. Pored popularnih modernih igara kao što su nogomet i košarka bit će organizirane i neke stare i zaboravljene discipline…

U pozivu MZ Omolje piše:

Drage Omoljanke, dragi Omoljani i prijatelji sela!

I ove ćemo godine, na nama već svojstven i tradicionalan način, proslaviti Dan Omolja.

Po nečemu je ova godina, ipak, posebna, a to je činjenica da naša tradicija ove godine postaje punoljetna jer traje već 18. godinu zaredom! Stara narodna izreka kaže da je bolje da propadne selo, nego običaji, a mi znamo da smo mi Omoljani i naši običaji neodvojivi te da ćete nam se upravo zato pridružiti na našoj proslavi. Zajedničko provođenje vremena, zajedničko igranje i razgovori ono su što čini srce naše zajednice.

U prostoru sportskog centra Omolje već u 16 sati počinje nogomet za djecu, nakon kojeg slijede nogomet za odrasle i posebna, revijalna utakmica u kojoj će svoje snage odmjeriti gospođe i seoske cure. Osim toga, očekuju vas nezaobilazna ganga, šijavice, košarka i trčanje u vrećama.

Za sve smo sudionike pripremili i posebna priznanja – na vama je samo da se prijavite i uveličate ovogodišnji Dan Omolja!

Zato, uzmite pod ruku muževe, žene, prijatelje, djecu i susjede i rezervirajte utorak, 13. kolovoza 2019., za dobru zabavu i druženje! Nadamo se da se vidimo u još većem broju nego proteklih godina.

MZ Omolje